Fűmag Barenbrug Watersaver (szárazságtűrő) 5 kg

T12088
Mi jellemzi a Barenbrug Watersaver fűmaggal vetett területet? Szép pázsit, kevesebb öntözés!A Water Saver keveréket szárazságtűrő fűfajták alkotják. A keverékben mélyre hatoló gyökérzettel rendelkező nádképű csenkesz található, következésképpen a szárazságtűrő képessége is jó.A réti perje jó megújuló, regenerálódó képességet biztosít.Víztakaréko... Részletes leírás
19 804 Ft (nettó: 15 594 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Mi jellemzi a Barenbrug Watersaver fűmaggal vetett területet?

Szép pázsit, kevesebb öntözés!
A Water Saver keveréket szárazságtűrő fűfajták alkotják. A keverékben mélyre hatoló gyökérzettel rendelkező nádképű csenkesz található, következésképpen a szárazságtűrő képessége is jó.A réti perje jó megújuló, regenerálódó képességet biztosít.Víztakarékos, ezáltal költségtakarékos is.

A fűmagkeverék összetétele:

80% Festuca arundinacea - Nádképű csenkesz
10% Lolium perenne - Angol perje
10% Poa pratensis - Réti perje

Milyen előnnyel jár a Barenbrug Watersaver fűmag vetése?

Győzze le a szárazságot szárazságtűrő füvekkel!
A hosszan tartó meleg és száraz időjárás komoly károkat eredményezhet a pázsitokban. A Water Saver fűmagkeverékkel megelőzhetőek ezek a problémák. Míg más füvek vízhiányos körülmények között elsárgulnak és a kiszáradás jeleit mutatják, addig a Water Saver fűmagkeverékből létrehozott pázsit zöld marad. A Barenbrug nemesítői olyan fűfajtákat használtak a Water Saver keverék összeállítása során, melyeknek rendkívül jó a szárazság- és hőtűrő képessége.

Hogyan egészítik ki egymást a keverékben található fajták a területen?

A Barenbrug Water Saver fűmagkeverék nádképű csenkesz, angol perje és réti perje fajtáiból áll össze. A Barenbrug réti perje fajták a különböző környezeti hatásokkal szembeni jó ellenálló képességükről, valamint a száraz periódusok utáni gyors regenerálódásukról ismertek. Míg sok réti perje fajtát rendkívüli módon megvisel a száraz és meleg nyári időszak, addig az itt alkalmazott fajták, a Barimpala/Barduke gyorsan visszazöldülnek és helyreállnak.
A Water Saver fűmagkeverékben a réti perje meghatározó fűfaj. A réti perje fajták köre rendkívül széles, azonban a Water Saver a Barenbrug kutatásaira alapozva csak olyanokat tartalmaz, amelyek a legjobbnak bizonyultak a szárazságtűrő képesség, télállóság és a taposástűrés tekintetében. A Barimpala és a Barduke olyan réti perje fajták, amelyek jól teljesítenek száraz körülmények között és jó a télállóságuk is.

A keverék fűmagfajtáinak jellemzése:

Nádképű csenkesz:

Mély gyökérzettel, finom levélzettel és kiemelkedő szárazságtűrő képességgel rendelkeznek.

Angol perje:

Gyors kezdeti fejlődést biztosít, melynek kiválasztásánál a szárazságtűrő képességet is figyelembe vették. A Water Saver keverék kísérleteken alapuló nádképű csenkesz, angol perje és réti perje aránya kiváló szárazság- és hőtűrő képességet biztosít.

Réti perje:

Vízszintesen futó tarackoló gyökérzetével kiterjedt hálózatot képez és magas sűrűséget biztosít a pázsitnak.

Milyen pázsit lesz a Barenbrug Watersaver fűmagkeverékből?

A Water Saver keverékből létrehozott pázsit mélyebb talajrétegek vízkészleteit hasznosítja, míg a legtöbb fűfaj kevésbé mélyre hatoló gyökérzettel bír és így a felsőbb talajrétegekből /talaj felső 10 – 15 cm-es rétege/ veszi fel a vizet. Az ilyen pázsitok a szárazabb időszakokat nehezen vészelik át vagy akár ki is pusztulhatnak, esetenként még a rendkívüli forró és száraz periódusokat megelőzően is.
A Water Saver keverékben található nádképű csenkesz fajták gyökérzete vizet, valamint tápanyagot raktároznak tartalékot képezve a száraz időszakokra. A keverék másik meghatározó faja, a réti perje vízszintesen futó tarackoló gyökérzetével kiterjedt hálózatot képez és magas sűrűséget biztosít a pázsitnak.

Zöld Bolygó Címke

A Barenbrug termékfejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a pázsit felületek környezetkímélő és gazdaságos fenntartására és használatára. A Zöld Bolygó címkével ellátott fűmagkeverékekkel a Barenbrug hozzájárul a pázsitok fenntartható használatához és fenntartásához. Kiterjedt kutatási tevékenység és hosszú évek tapasztalata biztosítja a Barenbrug részére azt a hozzáértést, amellyel kiválasztják a legmegfelelőbb fűfajtákat és fűmagkeverékeket a füves területek fenntartható használatához és ápolásához.

Súly: 5 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 400 mm
Hossz: 500 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Pázsit
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.