Rodeo TF 20l

T12060
Minden gyomnövény ellen hatékony, nagy tisztaságú glifozát hatóanyag vizes bázisú formulációja. TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK Őszi búzában, árpában a gyomnövényekkel (tarackbúza, nád, szulák, stb.) erősen fertőzött területeken a kultúrnövény aratása előtt 14 nappal kell kijuttatni 4,0-6,0 l/ha-os dózisban. Szántóföldi kultúráknál vetés előtt, illet... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Minden gyomnövény ellen hatékony, nagy tisztaságú glifozát hatóanyag vizes bázisú formulációja.

TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK

Őszi búzában, árpában a gyomnövényekkel (tarackbúza, nád, szulák, stb.) erősen fertőzött területeken a kultúrnövény aratása előtt 14 nappal kell kijuttatni 4,0-6,0 l/ha-os dózisban.

Szántóföldi kultúráknál vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig használható 2,0-6,0 l/ha-os dózisban, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag, aprómorzsás talajréteg takarja. Tarlókezelésnél az évelő gyomok intenzív növekedési, vagy a tartaléktápanyagok elraktározásának szakaszában kell kijuttatni. Erős évelő kétszikű (mezei aszat, stb.) fertőzéskor kombinálhatjuk U-46 M Plus vagy U-46 D Fluid gyomirtókkal.Javasolt vízmennyiség szántóföldi alkalmazásnál 150-300 l/ha, légi kijuttatásnál 50-60 l/ha.

Napraforgó állományszárítására a kaszatok 20-30%-os nedvességtartalmánál alkalmazható. Dózisa: 2,0-5,0 l/ha.

Repcében akkor kell a kezelést elvégezni, amikor a becőszint középső harmadában a magvak legalább 60%-a barna és a becők még zöldek. A pergés csökkentésére Iskay becőragasztó hozzáadását javasoljuk.

A kukorica deszikkálását a fekete réteg kialakulása után, a szemek 30-40%-os nedvességtartalmánál végezzük el! Javasolt dózis: 2,0-5,0 l/ha. Szóját a hüvelyek sárga-sárgásbarna elszíneződését követően lombtalanítsuk, amikor a babszemek nedvességtartalma 30% körül van. A kultúrában használható dózis 3,0-5,0 l/ha.

Lucernában, arankával fertőzött területen foltkezelésre (0,2-0,3%-os töménységben) vagy teljes felületkezelésre (0,5-0,7 l/ha) használható. Az arankairtást a lucerna kaszálását követő 5-7 nap múlva kell elvégezni.
A 3 évesnél idősebb szőlőben és gyümölcsben 2,0-6,0 l/ha-os dózisban alkalmazható. A permetlé a kultúrnövény zöld növényi részeire ne kerüljön! A tartamhatás elérése érdekében szőlőben Chikara? 25 WG-vel, gyümölcsösben oxifluorfen hatóanyaggal kombináljuk. Sorkezelés esetén a javasolt dózis körülbelül harmadára csökkenthető.

Két évnél idősebb luc-, erdei és duglaszfenyő esetében a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg kialakulása után használható. Egyéb fenyőféléknél és a lombhullató fáknál ugyanúgy kell eljárni, mint a gyümölcsösöknél.

Mezőgazdaságilag nem művelt területeknél a helyi rendeletek figyelembevétele mellett használható: utak, útpadkák stb. Javasolt dózis: 5,0-7,0 l/ha.

Legelő, gyep: 4,0-6,0 l/ha

Erdészet: 3,0-5,0 l/ha Légi kijuttatás és deszikkálás (hidaspermetező) során, mint minden glifozát hatóanyagú termék esetében, elsodródásgátló (pl.: Companion? Gold) használata kötelező.

KEVERHETŐSÉG

Nitrogén műtrágyákkal és hatásfokozóval, elsodródásgátlóvak (Companion Gold) együtt kijuttatható. Pre-post technológia esetén preemergens gyomirtószerekkel (Terbyne Combi, Inspektor, Command) általában kombinálható. Repcedeszikkálás esetén becőragasztóval (Iskay) is keverhető.

HATÁSSPEKTRUM

Totális hatású gyomirtó szer, hatékonyan irtja a magról kelő, évelő egy- és kétszikű gyomokat. A hatóanyag hatástalan a zsurlófélékre.

HATÁSMECHANIZMUS

Rodeo a zöld növényi részeken keresztül szívódik fel. A hatóanyag legnagyobb része 3?6 órán belül bekerül a növénybe, felszívódás után a nedvkeringéssel szétterjed az egész növényben, így eljut a föld alatti részekbe is (tarackokba, rizómákba, gyökerekbe, hagymákba, gumókba), elpusztítva azokat.
Súly: 20 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.