Feromoncsapda Reagron Kéregmoly (Enarmonia formosana) alap csapda

T11862
Kéregmoly (Enarmonia formosana) Magyarországon meglehetősen gyakori gyümölcsfa kártevő, évente két nemzedéke fejlődik. Főleg az idősebb kajszi-, cseresznye-, meggyfákon gyakori. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer Tápnövénye: Kajszi- és őszibarack, cseresznye, meggy, mandula Kártétele: Főként az idősebb fákat... Részletes leírás
3 867 Ft (nettó: 3 045 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Kéregmoly (Enarmonia formosana)
Magyarországon meglehetősen gyakori gyümölcsfa kártevő, évente két nemzedéke fejlődik. Főleg az idősebb kajszi-, cseresznye-, meggyfákon gyakori.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Tápnövénye:
Kajszi- és őszibarack, cseresznye, meggy, mandula

Kártétele:
Főként az idősebb fákat támadja meg. A hernyó a fa háncsrétegét károsítja, ami a gyümölcsfa termőképességének csökkenését, idővel pusztulását is okozhatja. A fertőzött fák törzsén és vázágain – főleg repedések, sebek körül -, néhány mm-es ürülékszemcsékből és szövedékből álló csövecskéket, kürtőket fedezhetünk fel, ami arra utal, hogy a fa háncsát a kéregmoly lárvái pusztítják.

Életmódja:
Hernyó alakban telel át, csak tavasszal bábozódik a kéreg felszínének közelében. Keléskor a lepke félig kitolja a bábot a kéregből, a visszamaradó kiálló bábing sokáig árulkodik a kártevő előfordulásáról.Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően május elejétől június közepéig tart. A második nyári nemzedék pedig július közepétől rajzik. A lepkék a tojásokat egyesével a kéreg felszínére rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
A védekezést a rajzás kezdetét követően három hét múlva illetve a tömeges rajzást követően 7-10 nap múlva célszerű megkezdeni. A fertőzött vázágakat, törzset gondosan permetezzük le. Kisebb fertőzés esetén a csapdákkal befoghatjuk a kártevőket, így visszaszorul a populáció.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április második felében. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat a második rajzás előtt cserélje.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben területen néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.
Súly: 0.25 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 40 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.