Feromoncsapda Reagron Barackmoly (Anarsia lineatella) alap csapda

T11854
Barackmoly (Anarsia lineatella) Magyarországon rendszeresen előforduló, többnyire háromnemzedékes kártevő. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer Tápnövénye: Kajszi- és őszibarack, nektarin, mandula Kártétele: A hernyó a fakadó rügyeket, majd hajtásokat károsítja, belülről kirágva. A további nemzedékek lárvái má... Részletes leírás
3 867 Ft (nettó: 3 045 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Barackmoly (Anarsia lineatella)
Magyarországon rendszeresen előforduló, többnyire háromnemzedékes kártevő.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Tápnövénye:
Kajszi- és őszibarack, nektarin, mandula

Kártétele:
A hernyó a fakadó rügyeket, majd hajtásokat károsítja, belülről kirágva. A további nemzedékek lárvái már s gyümölcsöt támadják meg. Egy hernyó általában egy gyümölcsöt károsít.

Életmódja:
A fiatal lárvák a fa kérgében telelnek át. A kifejlett hernyó a károsított hajtás belsejében vagy elszáradt összeszőtt levelek között bábozódik. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően általában május végén kezdődik. A második nemzedék repülése július közepétől várható, a harmadik pedig augusztus végén rajzik. A lepkék a tojásaikat a levél erek mélyedéseibe és a gyümölcsre rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
A védekezést a rajzáskezdettől számított három hét múlva, illetve a tömeges rajzást követő 7-10 nap elteltével, a lárvák tömeges kikelésekor célszerű megkezdeni. A védekezés a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése május első felében célszerű. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat kb. 6 hetente cserélje, lehetőleg ne a várható rajzáscsúcs közelében.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.
Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.