Oroszlánfog (Taraxacum officinale) Rocalba 0,5 g

T11680
Oroszlánfog (Taraxacum officinale) A tasak tartalma 0,5g A közönséges oroszlánfog 20-40 cm magas, lágyszárú, évelő növény. Virágzás közben a pitypangra emlékeztet, de attól eltérően nyár közepén nyílik. Az egész növény, a szár, a levelek és a virág csészelevelei is szőrökkel borított. Szára egyenesen feláll, levéltelen, nem elágazó. Levelei tő... Részletes leírás
990 Ft (nettó: 780 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
raktáron info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (raktáron) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Oroszlánfog (Taraxacum officinale)

A tasak tartalma 0,5g

A közönséges oroszlánfog 20-40 cm magas, lágyszárú, évelő növény. Virágzás közben a pitypangra emlékeztet, de attól eltérően nyár közepén nyílik. Az egész növény, a szár, a levelek és a virág csészelevelei is szőrökkel borított. Szára egyenesen feláll, levéltelen, nem elágazó. Levelei tőlevélrózsát alkotnak. A szárnyas nyelű levelek hosszúkás-lándzsás vagy fordított tojásdad formájúak, csipkés élűek.

Júniustól szeptemberig virágzik. A 2-5 cm átmérőjű fészekvirágzatok magányosan nyílnak a szár végén. A virágzatot élénksárga színű, ötcsúcsú, nyelves virágok alkotják, csöves virágai nincsenek. A külső szirmok alul narancssárga vagy vöröses árnyalatúak. A porzók száma öt. A virágok a reggeli órákban nyílnak, délre becsukódnak. A virág alatt a szár megvastagodott.

Termése kaszattermés, végén szőrbóbitával.
Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.