Ezüstöskék arizónai ciprus (Cupressus arizonica glauca) 2 g Rocalba

T11669
Ezüstöskék arizóniai ciprus (Cupressus arizonica glauca) A csomag tartalma 2 g Kedvező körülmények között a 20-30 méter magasságot is eléri, de többnyire csak 12–15 m-esre nő. Koronája szélesebb kúp alakú. Ha szabadon áll, időseb korában is a tövétől ágas (nem kopaszodik fel). Vörösbarna kérge hosszanti csíkokban leválik. Hajtásai eleinte fel... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Ezüstöskék arizóniai ciprus (Cupressus arizonica glauca)

A csomag tartalma 2 g

Kedvező körülmények között a 20-30 méter magasságot is eléri, de többnyire csak 12–15 m-esre nő. Koronája szélesebb kúp alakú. Ha szabadon áll, időseb korában is a tövétől ágas (nem kopaszodik fel). Vörösbarna kérge hosszanti csíkokban leválik.

Hajtásai eleinte felfelé törnek, majd vízszintesen szétterülnek. A kékeszöld vagy ezüstösen hamvas pikkelylevelek párosan átellenesen állnak.

Dió méretű, gömb alakú tobozai fiatalon zöldek, éretten zöldesbarnák. Miután beértek, a száraz pikkelylevelek felnyílnak.

Gyorsan növő örökzöld.

Eredeti élőhelye száraz, félsivatag hideg telekkel, ezért megbízhatóan télálló; a legellenállóbb ciprusfélék egyike. Szinte bármilyen talajon megél, mésztűrő. A tenyészidőszakban meleg- és napfényigényes; hajtásai csak az ilyen helyeken fejlődnek ki rendesen.

A nyírást jól bírja, szép sövénnyé nevelhető.
Súly: 0.002 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.