Mimózalevelű dzsakaranda (Jacaranda mimiosifolia) 0,5g Rocalba

T11664
Dzsakaranda (Jacaranda mimiosifolia) A tasak tartalma 0,5 g Eredeti hazája Dél-Amerika (Dél-Brazília és Északnyugat-Argentína), ezért időnként brazíliai zsakarandának is nevezik. A mimózalevelű zsakarandát főként az időszakos trópusi esők övében és szubtrópusi területeken gyakran ültetik, sokszor elvadul (például Hawaiin és Zimbabwéban). A fa... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Dzsakaranda (Jacaranda mimiosifolia)

A tasak tartalma 0,5 g

Eredeti hazája Dél-Amerika (Dél-Brazília és Északnyugat-Argentína), ezért időnként brazíliai zsakarandának is nevezik. A mimózalevelű zsakarandát főként az időszakos trópusi esők övében és szubtrópusi területeken gyakran ültetik, sokszor elvadul (például Hawaiin és Zimbabwéban).

A fa legfeljebb 20 méter magasra nő. Törzse göcsörtös, koronája laza.

Levele mintegy 20-40 centiméter hosszú, legfeljebb 20 másodrendű levélgerinccel, amelyeken számos, körülbelül 0,5-2 centiméter hosszú, keskeny-hosszúkás, finoman kihegyezett levélke nő. Virága 3-5 centiméter hosszú, a párta többnyire levendulakék, csöve 5 cimpájú, a porzók száma négy. A virágok lombfakadáskor vagy közvetlenül előtte hajtásvégi bugákban jelennek meg. Termése világosbarna, ovális-gömbölyded, 5-8 centiméteres, oldalt lapított, gyakran hullámos élű, fásodó tok, amely a két korong alakú rész között nyílik fel.
Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.