Profi kanalas szemenkénti vetőgép K-1

T11601
K-1 típusú vetőgép Ez a típus képezi az alapkivitelt. A meghajtó kerekek a vetőrész két oldalán közvetlenül a tengelyre vannak erősítve. Munkavégzés közben ügyelni kell arra, hogy vízszintesen tartsuk a vetőegységet, hiszen ellenkező esetben a mag... Részletes leírás
56 172 Ft (nettó: 44 230 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
K-1 típusú vetőgép
Ez a típus képezi az alapkivitelt. A meghajtó kerekek a vetőrész két oldalán közvetlenül a tengelyre vannak erősítve. Munkavégzés közben ügyelni kell arra, hogy vízszintesen tartsuk a vetőegységet, hiszen ellenkező esetben a magok korábban kieshetnek a kanalakból. Rendelhető opciók:
sorjelző,
granulátum adagoló
tömörítő kerék

KANALAS SZEMENKÉNTI VETŐGÉPEK
Általános leírás, használati tanácsok
A Pannon Gép Kft. által gyártott kanalas szemenkénti vetőgépeket az őstermelőknek, biotermelőknek, kisebb területen gazdálkodóknak ajánljuk.

FONTOS!:
A munkasebesség mind a kézi, mind a gépi változatnál maximum 3-5Km/h lehet.
Legalább 8-10 gramm magot kell beletölteni a sikeres vetéshez -, ezért hobbi célra nem ajánljuk!
Elsősorban apró magok vetésére lettek kifejlesztve, emiatt finoman előkészített, rögöktől mentes talajt igényelnek! Göröngyös talajon nem alkalmazhatók sikeresen!
Gyártásuk már több mint húsz éve folyik, így hazánkon kívül több országban megelégedéssel használja számos termelő.

Gépeink előnyei:

működésük egyszerű, használatukkal rengeteg energia takarítható meg,
mag takarékos vetőrendszer,
pontos mag adagolás,
szemenkénti vetés,
egy géppel többféle mag vethető,
utólagos egyelés nem szükséges.
A gépeket többféle kivitelben készülnek ( kézi, gépi, egy soros, több soros, granulátum adagolóval ellátott ), így a különböző igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Minden alkotó elemet saját magunk állítunk elő, ezért az alkatrész utánpótlás megoldott!

Termékeinkre 5 év garanciát vállalunk!

Néhány jó tanács a sikeres munkához:

A kanalak helyes behelyezése nagyon fontos! Akkor került megfelelő pozícióba a vetőkanál, amikor egy kattanó hangot hallunk a beillesztés során. A kisebb vetőkanalak behelyezésekor, érdemes egy lapos fogót használni. A videók között található egy, amely ezt a műveletet mutatja be.
A magtartály részből a vetőtartályba „átfolyó” mag szint is befolyásolja a vetés minőségét. A tartályban egy alumíniumból készült mag szint szabályzót ( síbert ) találunk, melynek a le-, illetve felfelé történő mozgatásával szabályozhatjuk az átfolyó mag mennyiségét. Ennek a síbernek a helyes beállításával azt kell elérnünk, hogy a vetőkanalaknak csak a feje, a szára viszont már ne! merüljön bele a magok közé. Amennyiben a kanálszár is merít, úgy akár több szemet is felvihet a kidobó pozícióba.
A vetést ajánlatos határozott gyalogtempónak megfelelő sebességgel végezni ( 3-5 Km/óra ). Ez a gépi vontatású típusokra is érvényes.

A munka megkezdése előtt javasolt próbát végezni:

Tegyünk egy lapos edény a gép csoroszlyája alá. Ezután a maggal feltöltött gép kerekét forgatva hozzuk ürítési pozícióba a magot tartalmazó kanalat. Ezt a pozíciót alapul véve forgassuk körbe 2,5-szer a kereket ( a kerék kerülete 84 cm, tehát a 2,5 forgatás 210 cm haladást feltételez ), majd a kiejtett magokat megszámolva ellenőrizhető a beállítás helyessége.Kanalas szemenkénti vetőgépek működési elve
A kanalas vetőgéppel a máktól a kukoricáig lényegében minden magfajta vethető szemenként. Esetünkben a vetőmagok kiemelését és adagolását azok nagyságának és alakjának megfelelő kanalak végzik. A kanalakat kell cserélni a vetendő magfajtának megfelelően. Valamennyi vetőkanál a gépek gyári tartozéka.

A tőtávolságot a kanáltárcsába helyezett kanalak száma határozza meg.

A kanáltárcsába maximum 24 db kanál helyezhető. A meghajtó kerék kerülete 84 cm. Ezek alapján tehát egy fordulaton, azaz 84 cm-es vetési hosszon, a tárcsába helyezett kanalak számától függően 24, 12, 8, 6, 4, 3, 2 és 1 osztást érhetünk el ( példa: amennyiben 24 db kanalat használunk, a tőtávolság 3,5 cm lesz (80:24) …. és így tovább ).

A táblázat a tőtávolság nagyságát tartalmazza a behelyezett kanalak függvényében:

Kanál darabszám Tőtávolság (cm)
1 84
2 (minden 12. helyre) 42
3 (minden 8. helyre) 28
4 (minden 6. helyre) 21
6 (minden 4. helyre) 14
8 (minden 3. helyre) 10,5
12 (minden 2. helyre) 7
24 3,5
Vetőkanál a gépben:

A kanalak behelyezése egyenként kézzel, vagy egy kis lapos fogó segítségével történik .

Vethető magfajták:
mák, petrezselyem, sárgarépa, retek, hagyma, káposzta, saláta, karfiol, paprika, takarmány répa, cékla, uborka, borsó, bab, kukorica, ill. különféle fafajták, gyógynövények magjai pl.: akác, valamint számos virágmag. Továbbá alkalmassá tehető gabona magvak vetésére is.A vetőkanál készlet (minden géphez tartozék):Eredményes munkát kívánunk!
Súly: 7 kg
Szélesség: 500 mm
Magasság: 450 mm
Hossz: 350 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.