Kalcidol 1 l
Házikerti felhasználás: 50 ml/10 l víz.
Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.
Nitrogén (N)8%
Kalcium (Ca)9,4%
Magnézium (MgO)2%
Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termés...
Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Házikerti felhasználás: 50 ml/10 l víz.
Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.
Nitrogén (N)8%
Kalcium (Ca)9,4%
Magnézium (MgO)2%
Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális kalciumszintjének kialakítására. Ennek különösen nagy jelentősége van a termésüket folyamatosan képező növények esetében.
A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidőszak folyamán. Elengedhetetlenül szükséges a folyamatos lombon keresztül megvalósuló kalcium-utánpótlás.
Használatának előnyei:
Fokozza a gyökér aktivitását, mivel olyankor is gyorsan felvehető tápanyagokhoz juttatja a növényeket, amikor az alacsony talajhőmérséklet miatt a növények gyökérzetének tápanyagfelvétele még korlátozott.
Kalciumtartalma kedvezően befolyásolja a növények szénhidrát és nitrogén anyagcseréjét és a megfelelő sejtfal szerkezet kialakulását, valamint fokozza a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
Magnézium-tartalma fokozza a növények klorofill képződését, segíti a fotoszintézist Megszüntethető használatával a túlzott NPK (nitrogén-foszfor-kálium) használatából eredő relatív magnéziumhiány.
Fokozza az alma, körte tárolhatóságát, megelőzi a keserűfoltosság, húsbarnulás kialakulását.
Cseresznyében az éréskor jelentkező kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében a tárolhatóság fokozására ajánlott.
Meggátolja a paprika, paradicsom, tojásgyümölcs kalciumhiány okozta csúcsrothadását a káposztafélék belsőlevél barnulását.
Felhasználási javaslat:
Szántóföldi növények:
Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) a növények lombnövekedési szakaszában majd a virágzás után kell felhasználni.
Zöldségfélék:
Levéltrágyázásra: 3-5 alkalommal a termésfejlődés, bogyónövekedés időszakában, 0,1-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 1-10 dl Kalcidol) kell felhasználni.
Tápoldatozásra: 0,05-0,1 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 0,5-1,0 dl Kalcidol) kell felhasználni.
Kalcium- és magnéziumhiány gyors megszüntetésére, 0,5-1,0 V/V%-os töménységben, 10-14 napos ismétlésekkel, a hiány megszűnéséig kell folytatni lombtrágyázást.
Szőlő-gyümölcs:
Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) virágzás után, majd a termésnövekedés időszakában 4-5 alkalommal kell felhasználni.
Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.
Nitrogén (N)8%
Kalcium (Ca)9,4%
Magnézium (MgO)2%
Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális kalciumszintjének kialakítására. Ennek különösen nagy jelentősége van a termésüket folyamatosan képező növények esetében.
A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidőszak folyamán. Elengedhetetlenül szükséges a folyamatos lombon keresztül megvalósuló kalcium-utánpótlás.
Használatának előnyei:
Fokozza a gyökér aktivitását, mivel olyankor is gyorsan felvehető tápanyagokhoz juttatja a növényeket, amikor az alacsony talajhőmérséklet miatt a növények gyökérzetének tápanyagfelvétele még korlátozott.
Kalciumtartalma kedvezően befolyásolja a növények szénhidrát és nitrogén anyagcseréjét és a megfelelő sejtfal szerkezet kialakulását, valamint fokozza a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
Magnézium-tartalma fokozza a növények klorofill képződését, segíti a fotoszintézist Megszüntethető használatával a túlzott NPK (nitrogén-foszfor-kálium) használatából eredő relatív magnéziumhiány.
Fokozza az alma, körte tárolhatóságát, megelőzi a keserűfoltosság, húsbarnulás kialakulását.
Cseresznyében az éréskor jelentkező kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében a tárolhatóság fokozására ajánlott.
Meggátolja a paprika, paradicsom, tojásgyümölcs kalciumhiány okozta csúcsrothadását a káposztafélék belsőlevél barnulását.
Felhasználási javaslat:
Szántóföldi növények:
Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) a növények lombnövekedési szakaszában majd a virágzás után kell felhasználni.
Zöldségfélék:
Levéltrágyázásra: 3-5 alkalommal a termésfejlődés, bogyónövekedés időszakában, 0,1-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 1-10 dl Kalcidol) kell felhasználni.
Tápoldatozásra: 0,05-0,1 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 0,5-1,0 dl Kalcidol) kell felhasználni.
Kalcium- és magnéziumhiány gyors megszüntetésére, 0,5-1,0 V/V%-os töménységben, 10-14 napos ismétlésekkel, a hiány megszűnéséig kell folytatni lombtrágyázást.
Szőlő-gyümölcs:
Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) virágzás után, majd a termésnövekedés időszakában 4-5 alkalommal kell felhasználni.
Súly: | 1 kg |
---|---|
Szélesség: | 100 mm |
Magasság: | 100 mm |
Hossz: | 300 mm |
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal