Talentum 20 EW 1 l

T11048
Házikerti felhasználás: 5 ml/10 l víz. Feketerothadás elleni levél - és fürtvédelem virágzástól érésig. Az engedélyező hatóság a miklobutanil hatóanyagot tartalmazó Talentum 20 EW gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2021. május 31-i hatállyal visszavonja. Az engedélyező hatóság a az értékesítési láncban meglé... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 5 ml/10 l víz.

Feketerothadás elleni levél - és fürtvédelem virágzástól érésig.

Az engedélyező hatóság a miklobutanil hatóanyagot tartalmazó Talentum 20 EW gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét 2021. május 31-i hatállyal visszavonja. Az engedélyező hatóság a az értékesítési láncban meglévő készletek forgalmazására és a felhasználásra türelmi időt biztosít az alábbiak szerint: A nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2021. november 30-ig értékesíthetik. A szer felhasználása 2022. november 30-ig engedélyezett.

Szőlőben a lisztharmat elleni védekezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni. Az előző évi jelentősebb fertőzések után a permetezéseket virágzás kezdetén indokolt elkezdeni és a fertőzés alakulásától függően 10-14 naponként megismételni. Járványhelyzetben a nagyobb dózis kijuttatása javasolt illetve a készítményt célszerű meptildinokap hatóanyagú gombaölő szerrel szerrotációban, illetve kombinációban használni. Feketerothadás ellen a kezeléseket a virágsapkák lehullását követően maximum 3 alkalommal, 10-14 napos időközzel javasolt elvégezni.

Almában, körtében mind a varasodás, mind a lisztharmat elleni kezeléseket előrejelzés alapján, megelőző jelleggel kell elkezdeni, és a további védekezéseket a fertőzés erőssége szerint 7–10 naponkénti gyakorisággal kell folytatni. A varasodás elleni felhasználásakor célszerű kombinálni kontakt hatóanyagú készítménnyel Manfil® 75 WG-vel. Egy tenyészidőszakban a szer felhasználása 3 alkalomnál többször nem ajánlott. Almafalisztharmat ellen önmagában is hatásos, azonban járványhelyzetben a lisztharmatra fogékony fajtáknál kén hatóanyagú pl. Cosavet® DF Edge készítménnyel célszerű kombinálni. A fertőzés erőségétől függően a kezelések 7–10 napos időközönként megismételhetők.

Meggyben, cseresznyében a moníliás hajtás- és virágfertőzés ellen a védekezést fehérbimbós állapotban kell elkezdeni, erős fertőzési nyomás esetén teljes virágzáskor és virágzás végén javasolt megismételni. A moníliás termésrothadás megelőzésére csapadékos időjárás, jégverés esetén termésérés előtt egy újabb kijuttatással célszerű védekezni. A hatást kontakt készítmények pl. Manfil® 75 WG tankkombinációjával fokozhatjuk. A készítmény egy tenyészidőszak alatt legfeljebb 3 alkalommal használható.

Szabadföldi paprikában, paradicsomban, padlizsánban, cukkíniben és uborkában a lisztharmat elleni állománykezeléseket a kezdeti tünetek megjelenését követően javasolt elkezdeni, majd 7–12 napos permetezési fordulóval megismételni. Zárt termesztés során a védekezések eredményessége növelhető a fertőzött növények eltávolításával, és a rendszeres szellőztetésekkel. Szamócában és ribiszkében lisztharmat ellen a megbízható védelem elérése érdekében a készítményt a virágbimbók megjelenésekor, a virágzás elején és fővirágzáskor javasolt kijuttatni.

Szabadföldi szamócában és ribiszkében 0,45 l/ha, hajtatottban szamócában 0,3 l/ha dózisban. Dísznövényekben lisztharmat ellen a kezeléseket a kezdeti tünetek megjelenését követően célszerű elkezdeni, és a fertőzés erősségétől függően kell megismételni.

Hatásmód
A miklobutanil hatóanyag jelenlétében a gombák ergoszterol-bioszintézise blokkolva van, így a gombák sejtmembránja nem tud megfelelően kiépülni. Ennek következtében a károsító gombák továbbszaporodása megáll. A levél felületére kerülve azonnal felszívódik a bőrszöveten keresztül, majd a nedvkeringésbe kerülve egyenletesen eloszlik a növényben és belülről védi. A Talentum 20 EW azonos a Systhane 20 EW 04.2/6845-1/2016. NÉBIH forgalomba hozatali engedély számon engedélyezett gombaölő permetezőszerrel!
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.