Laudis 1 l

T11001
Házikerti felhasználás: 75 ml/10 l víz. Gyomirtó permetezőszer kukorica (áru, csemege, kukoricavonalak) és mák védelmére magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen. Hatóanyaga: gyomirtó hatóanyag: 44 g/l tembotrion széfener hatóanyag: 22 g/l izoxadifen-etil Forgalmazási kategória: II. Dózis:1,75 - 2,25 l/ha, 250-300 liter vízzel kijuttatva... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 75 ml/10 l víz.

Gyomirtó permetezőszer kukorica (áru, csemege, kukoricavonalak) és mák védelmére magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen.


Hatóanyaga:
gyomirtó hatóanyag: 44 g/l tembotrion
széfener hatóanyag: 22 g/l izoxadifen-etil

Forgalmazási kategória: II.

Dózis:1,75 - 2,25 l/ha, 250-300 liter vízzel kijuttatva


Fedezze fel a hatékonyság új dimenzióját!

Gyors, látványos hatás:
A kipermetezett hatóanyagot a gyomnövények elsősorban a föld feletti részeiken keresztül gyorsan felveszik. A felvett hatóanyag a hajtáscsúcs és a gyökér irányában gyorsan szállítódik a növény osztódó szöveteihez. Az érzékeny gyomnövények növekedése leáll, majd a kezelést követő néhány napon belül a gyomok kifehérednek és elpusztulnak. A Laudis hatékony még a fejlettebb gyomnövények ellen is. Hatását főként levélen és hajtáson keresztül felszívódva fejti ki, de megfelelően csapadékos években 4-5 hetes talajon keresztüli tartamhatást tapasztaltunk parlagfű, libatop-félék, disznóparéj-félék, köles fajok, valamint selyemmályva ellen.
Széles hatásspektrum:
A Laudis hatékony a magról kelő egy- és kétszikû gyomok széles köre ellen. Érzékeny egyszikűek: kakaslábfű, muhar-félék, cirok-félék magról kelt egyedei, cérnaköles, vadköles (Panicum miliaceum). Érzékeny kétszikűek: parlagfű, disznóparéj-félék, libatop-félék, szerbtövis-félék, csattanó maszlag, fekete csucsor, mezei acat, selyemmályva, vadkender, árvakelésű napraforgó, keserűfű-félék. Részleges hatás: ugari szulákpohánka, mezei árvácska, sövényszulák, tarackbúza, évelő fenyércirok ellen. Nem hatékony: a nemrég feltűnt köles fajok, a HPPD-gátló hatású herbicidekkel szemben ellenálló parti köles (Panicum riparium), vagy a kései köles (Panicum dichotomiflorum) ellen.
Gyors esőállóság:
A Laudis mindössze egy órán belül felszívódik a gyomnövényekbe. Az ezt követően lehulló csapadék már nem csökkenti a hatékonyságát.
Harmóniában a kukoricával:
A kukorica képes lebontani a Laudis hatóanyagát, a tembotriont. Az antidótum javítja a termék szelektivitását egyes érzékenyebb kukorica hibridek, csemegekukorica fajták esetében. Ezt a hatást úgy éri el, hogy fokozza a hatóanyag lebomlásának sebességét. Hatása specifikus, azaz a lebomlást csak a kukoricában gyorsítja fel, a gyomokban nem.


Javasolt technológia:

A készítményt posztemergensen, a gyomok fejlettségéhez igazítva kell kijuttatni. A kijuttatás időpontja a magról kelő kétszikű gyomok 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fejlettsége, azok gyökérváltásakor. Fejlettebb gyomnövények ellen a magasabb dózisban kell alkalmazni. Évelő kétszikûek (mezei acat, szulák), erôs fertőzése esetén, dikamba hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával javasolt kombinálni. A felhasználás javasolt ideje a kukorica 5-7 leveles fejlettsége, de megkésett védekezés esetén kijuttatható a kukorica 8 leveles koráig.
A mák 6-10 leveles állapotában, az egyszikű gyomok bokrosodásáig, a kétszikű gyomok 6 leveles állapotáig kell kijuttatni. Dózisa mákban 1,75-2,25 l/ha.


Ne feledje:

A Laudis áru- és silókukoricában fajtakorlátozás nélkül alkalmazható.
Kukoricavonalak és csemegekukorica gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntartó/tulajdonos véleményét is meg kell kérni.
Utóvetemény: a Laudis lehetővé teszi a rugalmas vetésváltást. A kezelést követően vethetô kultúrák: 4 hónap után: repce, saláta, sárgarépa, őszi árpa, 5 hónap után: őszi búza, tritikálé, vöröshagyma,retek, lucerna, 6 hónap után: napraforgó, paradicsom, 10 hónap után: cukorrépa, borsó, szója, tavaszi repce, len, tavaszi árpa, burgonya.
Helyettesítő kultúra: ha valamilyen oknál fogva a kezelt kukorica megsemmisül, vagy el kell távolítani a területrôl, akkor egy hét elteltével kukorica, két héttel a kezelést követően cirok vethető.Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti alkalmazása esetén nincs korlátozás

Eltarthatóság:
Száraz, hűvös, fagymentes helyen szabályos növényvédő szer raktárban, zárt eredeti csomagolásban 2 év.

A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: I. engedélyköteles
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.