Champ DP 10 kg

T10964
Kontakt hatású, réz tartalmú baktérium- és gombaölő szer. Házikerti felhasználás esetén: 30-60 g Champ DP 10 liter vízhez. Hatóanyag: 576g/kg rézhidroxid Formuláció: vízben diszpergálható granulátum (WG) Hatáskifejtés: kontakt hatású gombaölő szer (lisztharmat gombák kivételével) Forgalmi kategória: III. Felhasználható: almatermésű, csonthéja... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Kontakt hatású, réz tartalmú baktérium- és gombaölő szer.

Házikerti felhasználás esetén: 30-60 g Champ DP 10 liter vízhez.

Hatóanyag: 576g/kg rézhidroxid
Formuláció: vízben diszpergálható granulátum (WG)
Hatáskifejtés: kontakt hatású gombaölő szer (lisztharmat gombák kivételével)
Forgalmi kategória: III.

Felhasználható: almatermésű, csonthéjas, szőlő, bogyós és héjas gyümölcsű kultúrákban, paprika, paradicsom, uborka, hüvelyes, hagyma, burgonya, cukorrépa, gyógy- és fűszernövény kultúrákban, valamint közterületi díszfákon és díszcserjéken, házikertben baktériumos és gombás eredetű betegségek (kiv. lisztharmatfélék) elleni preventív védekezésre, illetve lemosó permetezésre.
A permetezések előtt a fitotoxicitás elkerülése érdekében próbapermetezés elvégzése indokolt!


Javasolt technológia

A készítményt almatermésű kultúrákban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen tavaszi és őszi lemosó permetezéssel javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal lehet védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból használható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembevételével. A faiskolai alany-, csemete-, oltványkertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzési időszak előtt kell megkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a permetezéseket 10-14 naponként, 2-3 alkalommal, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával ajánlott elvégezni.

Őszi- és kajszibarackban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás és kajsziban apiognomóniás levélfoltosság ellen legfeljebb pirosbimbós állapotig lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. Ősszel, a lombhullás kezdetén a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolt.

Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás és ágelhalások ellen folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet permetezni.

Bogyósokban a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után a vessző- és levélfoltosságok ellen javasolt a készítmény lemosásszerű alkalmazása.

Héjas gyümölcsűekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a védekezést az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni, és a kezelést a fertőzés erősségétől függően, 10-14 naponta ajánlott megismételni.

Szőlőben peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. A fürtzáródás utáni kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét is. Orbánc ellen a készítményt – amennyiben a kezdeti fertőzések kialakultak – 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni.

Szabadföldi és hajtatott zöldségfélékben a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 2-3 alkalommal, 10-14 naponként javasolt megismételni. Hagymában és borsóban a permetlé megfelelő tapadása érdekében nedvesítő szer használata indokolt. A permetlé mennyiségét a védendő növényfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.

Burgonyában a permetezéseket lehetőleg előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 8-12 naponként indokolt megismételni.

Cukorrépában előforduló levélbetegségek (a lisztharmat kivételével) ellen megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek észlelésekor javasolt elkezdeni a védekezést. Az időjárási körülmények, illetve a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni a permetezést.


Kijuttatási tanácsok

Kontakthatású gombaölő szer. A permetezést a betegségek (peronoszpóra félék, varasodás stb.) megjelenése előtt kell elvégezni, mert akkor hatékony a szer. A permetezés során a cseppszám el kell, hogy érje az 50-60 db/cm2--t. Ezt az apró cseppes permetezés felső határa közelében, 300-400 mikronos cseppnagysággal lehet biztosítani.

Fúvókaajánlás: Légbeszívásos, kettős lapossugarú fúvóka.
Súly: 10 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.