Rózsafa (Dalbergia latifolia) 5 szem

T10568
Közismert neve: Dalbergia latifolia - Bombay Blackwood - Rózsafa, Paliszanderfa A világ egyik legértékesebb fái közé sorolják. Széles körben elterjedt Dél-Ázsiában, Himalájától Malajziáig. Kemény, nehéz, rovarellenálló, sötétbarnás vörös színű fa, amelyet Indiában és Indonéziában előszerettel termesztenek. Növekedése lassúnak mondható. Magveté... Részletes leírás
1 430 Ft (nettó: 1 126 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Közismert neve: Dalbergia latifolia - Bombay Blackwood - Rózsafa, Paliszanderfa

A világ egyik legértékesebb fái közé sorolják. Széles körben elterjedt Dél-Ázsiában, Himalájától Malajziáig. Kemény, nehéz, rovarellenálló, sötétbarnás vörös színű fa, amelyet Indiában és Indonéziában előszerettel termesztenek. Növekedése lassúnak mondható. Magvetés előtt a magok áztatására van szükség.
A kérgét gyógyításra is használják, hasmenés ellen, férgek, emésztési zavarok és leprára is.

Dalbergia - Rózsafa, Paliszanderfa
Ez a trópusi nemzetség 100 fajával a pillangósvirágúak családjába tartozik, India, Afrika, Dél-Kína, Közép- és Dél-Amerika erdeiben előforduló igen értékes fa. Vékony hüvelytermésük nem nyílik fel, mint a legtöbb pillangósvirágúé, hogy a magjait szétszórja. Virágaik kicsik, végállók vagy levélhónalji fürtvirágzatokban nyílnak.

Termesztés: magvetéssel szaporítható. Bármilyen éghajlaton illetve talajon termeszthetőek, ha a kezdeti növekedési időszakban a fagytól védjük. Illetve a nyári időszakban bőségesen öntözzük.

Csíráztatás: a magok csírázási időtartama általában 7-21 nap. Áztatása a vetőmagnak hideg vízben 12-24 órán át, felgyorsítja a csírázást.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.