Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem

T10558
Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor m... Részletes leírás
721 Ft (nettó: 568 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa

Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor már a magjait elhullatta. A toktermés magjait széles körben termesztik. Fűszerként illetve erős vörös színe miatt ételfestéknek szokták alkalmazni.
Nem fagytűrő.

BIXA
Egyetlen fajt számláló nemzetség, az orleánfafélék (Bixaceae) családjának névadója. Dél-Amerika trópusairól származó alacsony fa, dísznövényként és az annattóért, a magjából kivont narancsvörös színű, fontos ipari és ételfestékért is termesztik. Vörös, tüskés toktermése van.
Termesztés:
Természetes körülmények között őshazásában nedves, párás meleg trópusi körülmények között él. Védett fekvésben a mérsékelt öv melegebb éghajlatú területein is termeszthető. Egész évben sok nedvességet igényel , jó vízelvezetésű, közepesen tápdús közegben nevelhető, napfényes vagy félárnyékos helyen.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.