Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem

T10558
Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor már a magjait elhullatta. A toktermés magjait széles körben termesztik. Fűszerként illetve erős vörös... Részletes leírás
2 374 Ft (nettó: 1 869 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa

Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor már a magjait elhullatta. A toktermés magjait széles körben termesztik. Fűszerként illetve erős vörös színe miatt ételfestéknek szokták alkalmazni.
Nem fagytűrő.

BIXA
Egyetlen fajt számláló nemzetség, az orleánfafélék (Bixaceae) családjának névadója. Dél-Amerika trópusairól származó alacsony fa, dísznövényként és az annattóért, a magjából kivont narancsvörös színű, fontos ipari és ételfestékért is termesztik. Vörös, tüskés toktermése van.
Termesztés:
Természetes körülmények között őshazásában nedves, párás meleg trópusi körülmények között él. Védett fekvésben a mérsékelt öv melegebb éghajlatú területein is termeszthető. Egész évben sok nedvességet igényel , jó vízelvezetésű, közepesen tápdús közegben nevelhető, napfényes vagy félárnyékos helyen.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.