Prosilicon lombtrágya 1 l

T10424
Prosilicon - bőrszövet erősítő és bogyórepedést megelőző lombtrágya Prosilicon kálium és speciális szilikát tartalmú termésnövelő anyag. Hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki.  A Prosilicon hatásmódja Kálium –szilikát tartalmának köszönhetően fejti ki hatását.  E két hatóanyag könnyedén beépül a gyümölcs bőrszövet... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

Prosilicon - bőrszövet erősítő és bogyórepedést megelőző lombtrágya

Prosilicon kálium és speciális szilikát tartalmú termésnövelő anyag. Hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki. 

A Prosilicon hatásmódja

Kálium –szilikát tartalmának köszönhetően fejti ki hatását.  E két hatóanyag könnyedén beépül a gyümölcs bőrszövetébe, erősíti, ellenállóbbá teszi a gombabetegségekkel szemben, a szövetek rugalmasabbak lesznek, így nem csak a bogyórepedés előzhető meg, de a kórokozók fertőzése is mérsékelhető.  Kálium tartalma segíti a gyümölcs színesedését, érését. Bevonatot képez a bogyó felszínén (UV tükörként működik), visszaveri a káros sugarakat, így nem engedi megégni a bogyókat. Mindezen tulajdonságok segítik a növényt a különböző stresszhelyzetek leküzdésében.

Mikor érdemes használni a készítményt ?

Megelőző jelleggel kell kijuttatni a készítményt. Bogyónövekedés időszakától legalább két alkalommal, 1,5-3 liter/ha-os dózisban (legfeljebb 0,5- 0,7%-os oldatkoncentrációban).

A legbiztosabb hatást a három alkalmas kezelés nyújtja, először kötődéskor, másodszor a termésfejlődés kezdetekor harmadszor, pedig amikor a gyümölcsök 50%-a már érett.

Különösen ajánljuk a Prosilicon használatát vékony héjú fajtákban és csemegeszőlőben.

Technológiai ajánlások

Prosilicon kálium és speciális szilikát tartalmú termésnövelő anyag. Hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki. Igen jól alkalmazható cseresznye, meggy (csemege) szőlő esetén, ahol az érési időszakban történő esők jelentős kárt tudnak okozni a bogyók megrepesztésével. Megelőzésként kell használni, „eső után köpönyeg” stratégia itt sem jó, vagyis az bogyónövekedés időszakától legalább 2 alkalommal alkalmazzuk 1-3 literes adagban, maxium 0,7 % oldatkoncentrációval.

Szintén jó hatású a kertészetben egyre nagyobb problémát okozó napégés ellen is. Lúgos kémhatása és a bőrszövet erősítő hatása miatt elősegíti „felfegyverzi” a növényeket a biotikus stressz elleni küzdelemre (például fokozza a gombabetegségek elleni ellenálló képességet).

Keverési próbát minden kijuttatás előtt javasolt elvégezni! Nem keverhető bármyilen fémes elemet tartalmazó lombtrágyával, illetve növény védő szerrel. Kijuttatását elsősorban önállóan javasoljuk.

Felhasználás és dózisok:

Zöldség, szőlő és gyümölcs kultúrák kondicionálására, három alkalommal (kötődéskor, a termésfejlődés kezdetekor, amikor a termések 50%-a már teljesen érett) 1,0-3,0 l/ha mennyiségben, legfeljebb 0,5-0,7 %-os töménységben kijuttatva.

Házikerti felhasználás: 15-30 ml/10 l víz.

Adagolás

Kultúra                        Felhasználás módja             Dózis
Cseresznye            Termésminőség javítása            1.5-3 l/ha
Meggy                    Termésminőség javítása            1,5-3 l/ha
Paprika                   Termésminőség javítása            1,5-3 l/ha
Paradicsom            Termésminőség javítása            1,5-3 l/ha
Szőlő                      Termésminőség javítása            1.5-3 l/ha
Uborka kordonos    Termésminőség javítása            1.5-3 l/ha

Hatóanyag tartalom:

K2O 10,5% Si (szilícium) 1,4%

Súly: 1.47 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 100 mm
Hossz: 300 mm
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.