Targa Super 5EC 1 l

T10266
Házikerti felhasználás: 30 ml/10 l víz. Hatóanyag: 5% quizalofop-P-ethil. Formuláció: EC (emulzió képző koncentrátum) Az ariloxi-fenoxi-propionátok csoportjába tartozó quizalofop-P-etil a növénybe felszívódva és a növényszállító rendszerében szállítódva gátolja az acetil-S-CoA-karboxiláz enzim működését. Ezáltal megakadályozza a zsírsav bioszi... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Házikerti felhasználás: 30 ml/10 l víz.

Hatóanyag: 5% quizalofop-P-ethil.
Formuláció: EC (emulzió képző koncentrátum)

Az ariloxi-fenoxi-propionátok csoportjába tartozó quizalofop-P-etil a növénybe felszívódva és a növényszállító rendszerében szállítódva gátolja az acetil-S-CoA-karboxiláz enzim működését. Ezáltal megakadályozza a zsírsav bioszintézisét.

Hatástünet, szelektivitás:
A Targa Super hatóanyaga a zöld részeken keresztül kerül a növénybe (levélherbicid), gyorsan felszívódik és jól szállítódik a növényben, így a föld alatti rizómákba is eljut. Szelektíven irtja a legtöbb fűféle (egyszikű) gyomot kétszikű kultúrákban.
A zsírsavbioszintézis gátlásával roncsolja merisztéma szöveteket, így a hatástünetek a hajtás és gyökér osztódó szöveteinél jelentkeznek. A tünetek a kezelést követő 12–14 nap múlva jelentkeznek. A nóduszoknál tapasztalható lilás elszíneződés az elhalt osztódó szövetekre utal. A növény a nóduszok mentén könnyen „széthúzható”.

Dózis 1-2,5 l/ha, a címkén található utasításnak megfelelően.

A kezeléseket a magról kel (egynyári) gyomok esetén a gyökérváltás előtt kell elvégezni (a gyomok 2–3 leveles állapota), míg az évelő gyomoknál a növény 20–30 cm-es fejlettségénél. Erős fertőzés esetén a magasabb dózisokat kell alkalmazni. Ha a gyomok elhúzódó kelésére kell számítani, akkor a megadott dózisok osztott kezeléssel történő kijuttatásával jobb hatékonyságot lehet elérni.
Hat levelesnél fejlettebb napraforgóban 1,5 l/ha-nál magasabb dózis kijuttatása nem javasolt.
A kezelést cukorrépában a kultúrnövény 4–6 leveles korától 8–10 leveles fejlettségéig, burgonyában 5–15 cm-es fenológiai álla-potban, napraforgó, repce, len kultúrákban
4–6 leveles, szója, lucerna 5–15 cm-es, borsó, bab 8–10 cm-es fejlettségi állapotában, almástermésű és szőlő kultúrákban a gyomfejlettséghez igazítva a vegetációs időszakban lehet elvégezni a gyomok 3–5 leveles fejlettségénél.
Őszi káposztarepcében a gabona árvakelések irtására a gyomok gyökérváltása előtt (2–3 leveles stádium) 0,4–0,6 l/ha-os dózissal használható.
Erdészetben siska nádtippan ellen a készítményt a gyomnövény intenzív növekedési szakaszának kezdetén kell kipermetezni. A megkésett kezelés a hatékonyságot rontja.
Egyéb technológiai javaslat:
A jobb hatás érdekében célszerű megvárni, amíg az egyszikű gyomok megfelelő nagyságú zöld felületet növesztenek. Ugyancsak fontos, hogy a kijuttatás időpontjában az egyszikűek intenzív növekedésben legyenek. Tartós szárazság, illetve hűvös időjárás a hatást gyengítheti. Az osztott kezeléssel történő kijuttatás magasabb hatásfokkal rendelkezik. Például Sorghum halepense ellen 0,5+0,5 vagy 0,5+0,7 l/ha kijuttatása az elhúzódó kelés esetén is gyommentességet biztosít. A megfelelően elvégzett gyomirtással a Targa Super a következő évi újrahajtást is gátolja. Az évelő/tarackos gyomok esetén ügyeljünk arra, hogy ne legyenek hosszú (50–100 cm-es) gyökérkapcsolatok. Az ilyen gyökérkapcsolatok ugyanis növelik az újrahajtás lehetőségét.
Keverhetőség:
A Targa Super általában keverhető a kétszikű gyomnövények elleni gyomirtó szerekkel. Nem keverhetõ a fenoxi- herbicidekkel, mint pl. a 2,4 D, MCPA stb. Min-den esetben javasolt a helyszíni keverési próba elvégzése. A permetlevet bekeverés után azonnal, de legkésőbb 12 órán belül ki kell juttatni. Ne használjunk műtrágyát a Targa Superrel tankkeverékben.

Engedélyszám:FM 28173/1991
Forgalmi kategória: III.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás
Munkaegészségügyi várakozási idő: 3 nap.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolás-ban, száraz, hűvös helyen, szabályos nö-vényvédőszer-raktárban 3 év.
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.