Chilei mézpálma (Jubaea chilensis) 2 szem

T10128
JUBAEA CHILENSIS - Chilei mézpálma - Coqito-pálma - 2db mag/csomag Palmae Természetes élőhelye: Dél - Amerika. Ez a Chiléből származó ritka pálma fajta, nagyon ellenálló és különösen jól bírja a hideg teleket. Megjelenése robosztus, erős. Masszív törzse akár 25 m magasságúra is megnőhet, átmérője elérheti az 1,3 m-t. Leveleinek hossza 3-5 m. L... Részletes leírás
5 313 Ft (nettó: 4 183 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
JUBAEA CHILENSIS - Chilei mézpálma - Coqito-pálma - 2db mag/csomag

Palmae
Természetes élőhelye: Dél - Amerika.
Ez a Chiléből származó ritka pálma fajta, nagyon ellenálló és különösen jól bírja a hideg teleket. Megjelenése robosztus, erős. Masszív törzse akár 25 m magasságúra is megnőhet, átmérője elérheti az 1,3 m-t. Leveleinek hossza 3-5 m. Leveleinek színe sötétzöld vagy kékes színűek, toll-alakúak.

Ezt tartják a világ leglassabban növő pálmájának. Másik különlegessége, hogy a fa nedvéből nagyon finom likőrt készítenek. Ha magjának kemény burkát megtörjük, belül a kókuszhoz hasonló ízű, de mégis inkább gyenge illatú "likőrös" magot találunk.

Szereti a teljes napsütést, a bőséges vízellátást, de ne álljon a cserepe vízben. Tápanyagban gazdag, pálmákhoz használatos földbe ültessük. A pálmát elegendő 2 - 4 évente átültetni. Az átültetéshez használjunk 2/3 rész komposztból, 1/3 rész tőzegből álló földkeveréket vagy homokkal vegyített virágföldet. A földjükbe keverhetünk tartós hatású műtrágyát is.
A cserepes példányokat módjával öntözzük a teljes növekedésük idején. A cserépben nevelt példányokat rendszeresen tápoldatozzuk, és nyáron addig tartsuk a szabadban napos helyen, amíg csak lehet.

Minimális hőmérséklet : - 15 °C
A magok csírázási ideje 3-4 hónaptól, akár 1 évig is elhúzódhat. A csírázását elősegíthetjük talpmelegítéssel.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.