Utazók pálmája (Ravenala madagascariensis) 5 szem

T10125
RAVENALA MADAGASCARIENSIS - Utazók pálmája - 5db mag/csomag A Ravenala madagascariensis (Utazók pálmája), a Strelitziaceae-k családjába tartozik. Eredetileg az Észak -Amerikai területeken volt honos. Nagy közkedveltséget szerzett magának, mivel megjelenése teljesen egyedülálló. Olyan örökzöld növény, amely egzotikus, trópusi hangulatot áraszt... Részletes leírás
1 805 Ft (nettó: 1 421 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
RAVENALA MADAGASCARIENSIS - Utazók pálmája - 5db mag/csomag

A Ravenala madagascariensis (Utazók pálmája), a Strelitziaceae-k családjába tartozik.

Eredetileg az Észak -Amerikai területeken volt honos. Nagy közkedveltséget szerzett magának, mivel megjelenése teljesen egyedülálló.
Olyan örökzöld növény, amely egzotikus, trópusi hangulatot áraszt a nagy banánszerű leveleivel, melyek 2,5 m hosszúak és legyező alakban rendeződnek. A levelek rendszerint rongyosak, mert a szél megtépázza azokat. Virágzatát a levelek között hozza, amely Strelitzia - családhoz tartozása lévén, hasonlítanak a Papagájvirág virágzatához. A Ravenala virágjának a színe fehér.
A növény magassága elérheti a 9 m -t, a lombozat kiterjedése pedig a 5,4 m körülit. Növekedése közepesnek mondható. Gyümölcse színe barna, 1,5 - 2 cm nagyságú kemény és száraz.
Nevét onnan kapta, hogy egyszer fáradt utazók szomjukat oltották, a növény levélalapi részén levő kiöblösödésben összegyűlt esővízzel. Ezért nevezik az utazók pálmájának.
Nem fagytűrő. Széltől védett helyre ültessük, vagy tegyük a cserepét. Télire pedig fagytól védett helyre. A fiatal példányokat félárnyékos helyen neveljük. Az idősebbek a teljes napsütést szeretik. Az ültetőközeg tápanyagban gazdag, meszes talaj legyen. Vízigényes növény. Kerüljük a pangó vizet.


Minimális hőmérséklet : 8 °C.
A magok csírázásának az ideje: 1 - 3 hónap. Nem fagytűrő.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.