Sziklapálma (Brahea armata) 5 szem

T10117
BRAHEA ARMATA - Sziklapálma - 5db mag/csomag Palmae Közismert neve: Brahea armata, Mexican Blue Palm, Blue Hesper Palm, Gray Goddess, Előfordulási helye: Dél-Kalifornia, Guadeloupe szigetek. A BRAHEA nemzetségbe 12 faj tartozik, melyek erős törzsű, akár 15m magasra is megnövő legyezőpálmák. Feltűnő megjelenésükért és mutatós leveleikért ter... Részletes leírás
4 197 Ft (nettó: 3 305 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
raktáron info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (raktáron) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
BRAHEA ARMATA - Sziklapálma - 5db mag/csomag

Palmae

Közismert neve: Brahea armata, Mexican Blue Palm, Blue Hesper Palm, Gray Goddess,

Előfordulási helye: Dél-Kalifornia, Guadeloupe szigetek.

A BRAHEA nemzetségbe 12 faj tartozik, melyek erős törzsű, akár 15m magasra is megnövő legyezőpálmák. Feltűnő megjelenésükért és mutatós leveleikért termesztik őket.

A Brahea armata - sziklapálma- levele kékeszürke vagy ezüstkék, mely éjszakai holdfénynél kísérteties látványt nyújt. A merev, legyező alakú levelek középig szeldeltek, a levélnyele tüskés. Ezek igaz sivatagi pálmák. A nagy hőségnek, az aszálynak és jelentős fagynak is ellen tudnak állni. A Brahea pálmánál, a fiatal kori virágzás teljesen normális, valamint a nagy színes levelek mellyekért módfelett sokan kedvelik!
Brahea pálma egy olyan szép pálma, akinek a színe annyira kék tud lenni, hogy ez teljesen leköti az ember figyelmét! Így érdemes ezt a jellegzetességét kihasználni a pálmának amikor a kertben levő növények közé ültetjük,mert egy rendkívüli hangsúlyt ad! Viszont levélnyele tüskés, így erre is figyeljünk!
Jól tűri a szárazságot, a teljes napsütést és a félárnyékot is tolerálja. A pangó vízre érzékeny, viszon szereti a tápoldatozást és az állandó vízellátást. A teljes napsütésben fejlődik a legjobban. Ültetőközegként a szokásos pálmaföldbe ültessük. Kezdetben lassan nőnek, de a törzs megjelenését követően növekedésük felgyorsul.
Takácsatkák károsíthatják őket.
Kezelésénél a pálmákra jellemző általános eljárásokat alkalmazzuk.

Minimális hőmérséklet : -13 °C
Fagytűrő.
Elfogadott tény, hogy a Brahea pálmánál -8°C-nál a lombozatban nem keletkezik kár, míg -12°C nál is csak kisebb levélfagyással lehet nála számolni. Ez a pálmafajta is ideális kültéri növénynek hazánkban.
A magok csírázása 3 hónaptól 1 évig is várathat magára. A Brahea az egyik olyan ismert pálma, melynek magjairól köztudott hogy 3 év elteltévek is kicsíráznak.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.