Törpe lószőrpálma (Chamaerops humilis) 5 szem

T10089
CHAMAEROPS HUMILIS - Törpe lószőrpálma - 5db mag/csomag Palmae A Chamaerops humilis - törpe lószőrpálma - Dél - Európában és Észak - Afrikában honos. Törzse 6 m magasra nő meg, melyet levélmaradványok és rostok borítanak. Levelei legyezőszerűen szeldeltek, fehér pikkelyszőrösek, a levélnyelek szélei erősen fogazottak. A levelek színeiben igen... Részletes leírás
4 583 Ft (nettó: 3 609 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
CHAMAEROPS HUMILIS - Törpe lószőrpálma - 5db mag/csomag

Palmae
A Chamaerops humilis - törpe lószőrpálma - Dél - Európában és Észak - Afrikában honos. Törzse 6 m magasra nő meg, melyet levélmaradványok és rostok borítanak. Levelei legyezőszerűen szeldeltek, fehér pikkelyszőrösek, a levélnyelek szélei erősen fogazottak. A levelek színeiben igen különleges színárnyalatok jöhetnek létre. Megjelenésük miatt ültetett örökzöld pálmák.

Sarjadző tövű, lassú növekedésű, örökzöld pálma. Melynek legyező alakú, 60 - 90 cm átmérőjű, tenyeresen szeldelt, szürkészöld levélkéi vannak. Sárga virágzatát nyáron fejleszti. A virágzata a levélnyelek között jelenik meg. A termések oválisak és kb. 2 cm hosszúak. A Chamaerops humilis a félárnyékot is elviseli. A közkedvelt pálmák közt tartják hazánkban is, mivel téli takarás mellett a szabadba is ültethetők.
Tápanyagellátása egy hónapban kétszer elegendő, a téli időszakban egyszer szükséges.
Szereti a teljes napsütést, a bőséges vízellátást, de ne álljon a cserepe vízben. Tápanyagban gazdag, pálmákhoz használatos földbe ültessük. A pálmát elegendő 2 - 4 évente átültetni. Az átültetéshez használjunk 2/3 rész komposztból, 1/3 rész tőzegből álló földkeveréket vagy homokkal vegyített virágföldet. A földjükbe keverhetünk tartós hatású műtrágyát is.
A cserepes példányokat módjával öntözzük a teljes növekedésük idején. Ügyeljünk arra, hogy a cserepe ne álljon vízben.
A cserépben nevelt példányokat rendszeresen tápoldatozzuk, és nyáron addig tartsuk a szabadban napos helyen, amíg csak lehet.
Világos és hűvös helyen teletessük át. Meleg szobában nem érzi jól magát. A takácsatka megtámadhatja.

Minimális hőmérséklet : - 10°C.
A magok csírázási ideje 8 - 12 hétig is eltarthat.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.