Őszirózsa Amerikai bokros színkeverék 1 g

T09912
Az őszirózsa általános jellemzése: A kerti őszirózsát (Callistephus chinensis) is az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartjuk számon. Egyik legkedveltebb és szeretettebb virág, látványos dísznövény,  melyről nagyon sok nóta, ének született, hiszen sokáig úgy tartották számon, hogy ősszel virágzik, és egy kicsit az őszt, az elmúlást ho... Részletes leírás
270 Ft (nettó: 213 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Az őszirózsa általános jellemzése:

A kerti őszirózsát (Callistephus chinensis) is az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartjuk számon. Egyik legkedveltebb és szeretettebb virág, látványos dísznövény,  melyről nagyon sok nóta, ének született, hiszen sokáig úgy tartották számon, hogy ősszel virágzik, és egy kicsit az őszt, az elmúlást hozza magával. Napjainkban ez a tendencia már megdőlt, hiszen az őszirózsák között nagyon sok faj van, amelyik már nyár elején elkezd virágozni és egész késő őszig gyönyörködtet bennünket látványával.

Az Amerika bokros színkeverék fajta jellemzése:

Elágazó szárú, nagy virágú fajta. Virágágyásba, sírokra ültetve nagyobb színfoltokban mutatós. Kedvelt tartós vágott vrág. Önmaga után ne ültessük, így csökkenthető a fuzárium fertőzés veszélye.

Az őszirózsa termesztése:

Magvetés:

Mivel a növény magról szaporítható, kora tavasszal üvegházban, melegágyban a palántákat neveljük elő, és a szabadba kiültetve erős, ellenálló palántákat kapunk. Az előnevelést az utolsó fagyok előtt kezdjük el. A magokat nem kell sűrűn vetni, mert amint, elkezd fejlődni a növény, helyre lesz szüksége. Vékonyan fedjük be a földet és mérsékelten öntözzük. Egy hét után a magok kicsiráznak, biztosítsunk számukra megfelelő fényt, tizenöt fok körüli hőmérsékletet, és szükség szerint öntözzük. Az őszirózsa virágzás után elszórja a magjait, ezeket a növényeket is átültethetjük.

Ha a szabad földbe vetjük a magokat, a jól előkészített és tápanyagban gazdag talajba, húsz-harminc centiméter sortávolságban húzzunk rónát, melybe a magokat szórjuk, és még a rónában locsoljuk meg. Erre a gyorsabb csírázásra van szükség. Takarjuk be a földdel, és tartsuk nyirkosan a talajt. Amikor a növény megfelelően kifejlődött, folyamatosan ritkítva ültessük a palántákat végleges helyükre.

Állandó helyre ültetés:

Május közepe tájékán, mikorra elérték a megfelelő nagyságot ültessük végleges helyükre az őszirózsa palántákat.

Virágzás: 

Augusztus-szeptemberben virágzik.

 

Súly: 0.001 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.