Infinito/Alilis 100ml

T09321
Gombaölő permetezőszer burgonya és zöldségfélék védelmére Hzikarti felhasználás: 12-16 ml/10 l víz Hatóanyaga: 625 g/l propamokarb-hidroklorid 62,5 g/l fluopikolid Forgalmazási kategória: II. Ez az szisztemikus gombaölő szer a peronoszpórafélék széles köre ellen alkalmazható zöldségfélékben. A készítmény egy „beépített” rezisztencia megelőző... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Gombaölő permetezőszer burgonya és zöldségfélék védelmére

Hzikarti felhasználás: 12-16 ml/10 l víz

Hatóanyaga:
625 g/l propamokarb-hidroklorid
62,5 g/l fluopikolid
Forgalmazási kategória: II.

Ez az szisztemikus gombaölő szer a peronoszpórafélék széles köre ellen alkalmazható zöldségfélékben. A készítmény egy „beépített” rezisztencia megelőző mechanizmussal rendelkezik, aminek alapja a két hatóanyag erősen eltérő hatásmódja.
A fluopikolida gomba sejthártyák szilárdító fehérjehálózatát roncsolja, míg a propamokarb a foszfolipidek és a zsírsavak szintézisének gátlásán keresztül a gomba sejtfalak kialakulását akadályozza meg. A propamokarb ideális partner, hiszen több mint 30 éve használjuk a rezisztencia kialakulása nélkül.


Javasolt technológia:

Burgonyában fitoftóra ellen előrejelzésre alapozott preventív védekezést végezzünk. Az első permetezést a sztóló megjelenésekor (első sztóló 5 cm, a lomblevelek kifejlődtek) végezzük. A kezeléseket a fertőzési nyomás függvényében 7-10 naponként ismételjük meg, egy vegetációban maximum 4 alkalommal. Alacsony dózis (1,2 l/ha) alkalmazásakor, valamint erős fertőzési nyomásnál a permetezési forduló 5 nap legyen.

Fejeskáposztában, kelbimbóban és karfiolban peronoszpóra ellen szintén előrejelzésre alapozva kezdjük meg a védekezést. Amennyiben előrejelzési adatok nem állnak rendelkezésre, akkor menetrendszerűen a fejesedés, ill. a karfiol fejformálódásának kezdetétől a fejesedés végéig védekezhetünk 10 napoként, de egy vegetációs időben legfeljebb 3 alkalommal.

Uborka peronoszpóra ellen előrejelzési adatokra támaszkodva kezdjünk védekezni. Előrejelzési adatok hiányában az uborka első oldalhajtásának megjelenésekor kezdjük el a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor. A kezeléseket 7 napos permetezési fordulóban, egy vegetációban maximum 3 alkalommal végezzük. Salátában peronoszpóra ellen megelőző jelleggel kell védekezni, a kezlést a fertőzési nyomástól függően 7-10 napos permetezési fodulóval végezzük. A készítmény salátában egy szezonban maximum 3 alkalommal használható.


Dózis: 1,2-1,6 l/ha
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
uborka: 3 nap
burgonya és fejessaláta: 7 nap
fejekáposzta, kelbimbó és karfiol: 14 nap

Eltarthatóság:
Száraz, hűvös, fagymentes helyen szabályos növényvédő szer raktárban, zárt eredeti csomagolásban 3 év.

A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!
Súly: 0.11 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.