Ferrilene (Fe-kelát) 1 kg

T08852
Házikerti felhasználás: 150 g/10 l víz. A vas ásványi talajokban oxid vagy hidroxid formában található. A növény számára alacsony pH szinten hozzáférhető. A vas nélkülözhetetlen a klorofill képződéshez, jelentős szerepe van a fotoszintézisben és a növény légzési folyamatában. A vas hiánya gátolja a növény fejlődését. A vashiány tünetei először... Részletes leírás
16 112 Ft (nettó: 12 687 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti felhasználás: 150 g/10 l víz.

A vas ásványi talajokban oxid vagy hidroxid formában található. A növény számára alacsony pH szinten hozzáférhető. A vas nélkülözhetetlen a klorofill képződéshez, jelentős szerepe van a fotoszintézisben és a növény légzési folyamatában. A vas hiánya gátolja a növény fejlődését.

A vashiány tünetei először a növény felső részén, a fiatalabb leveleken jelentkeznek, az érközök sárgulnak, a levél erei zöldek maradnak. Súlyos esetben a fiatal levelek kifehérednek, majd elhalnak. A vas hiányt okozhatja a kevés mennyiségű vas jelenléte, a túl magas pH szint vagy a túlzott kalcium, cink és magnézium jelenléte. Érdemes ellenőrizni, hogy a közeg megfelelő oxigén ellátottságú a talaj az optimális 18-22 Celsius között van. Fontos, hogy ne fejlődjön alga a közegben/víztartályban, mert felhasználják a vasat és lebontják a vas kelátot.

A Ferrilene 4,8 egy olyan mikroelem-készítmény, amely a vashiányos tünetek gyors megelőzésére és kezelésére ajánlott. A legstabilabb EDDHA-kelát formájú vasmikroelem-trágya, amely 4-10 pH-érték között felvehető. Meszes talajokon és rossz minőségű (magas pH-értékű) öntözővízben is biztosítja a vas felvételét.

Hatása hosszantartó, előnyös tulajdonságainak köszönhetően pedig első számú segítség lehet a hiánytünetek talajon keresztül történő megelőzésében és kezelésében.

Használata:

Alkalmazza szaktanácsadás alapján, annak hiányában pedig az alábbiak szerint:
Az intenzív fotoszintézis és a megnövekedett tápanyagfelvétel idején javasolt kijuttatni talajon keresztül.

Gyümölcsfák: 5-30 kg/ha
Szabadföldi zöldségfélékben: 5-15 kg/ha
Dísznövényekben: 5-15 kg/ha
Súly: 1 kg
Szélesség: 160 mm
Magasság: 210 mm
Hossz: 70 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.