Szarvaskerep (Fabio, Baco) 25 kg

T08705
A szarvaskerep fôleg a gyepek növénytársulásában jelentôs évelô, pillangós takarmánynövény. Szántóföldi szálas takarmánynövényként, tisztán vetve csak olyan talajokon érdemes termeszteni, ahol az értékesebb pillangósok /lucerna, vöröshere/ termesztése már nem gazdaságos. Termése kevesebb és minôsége is gyengébb, mint az értékesebb pillangósoké... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
A szarvaskerep fôleg a gyepek növénytársulásában jelentôs évelô, pillangós takarmánynövény. Szántóföldi szálas takarmánynövényként, tisztán vetve csak olyan talajokon érdemes termeszteni, ahol az értékesebb pillangósok /lucerna, vöröshere/ termesztése már nem gazdaságos.
Termése kevesebb és minôsége is gyengébb, mint az értékesebb pillangósoké. Elônye ugyanakkor a hosszú élettartam, - általában 4-5 év -, de kedvezôbb körülmények közt tovább is kitart. Emellett nagyon jól sarjadzik és nagyon igénytelen takarmánynövény.
Az átlagos szénatermés 2 t/ha körül van.
A szarvaskerep is vethetô kora tavasszal, vagy nyár végén, de általánosabb a tavaszi vetés. Ha gyepkeverékbe vetjük, akkor a hasznosítási célnak megfelelô pázsitfüvekkel és pillangósokkal társítjuk /réti csenkesz, csomós ebir, vöröshere, stb./.
Vetômagszükséglete tiszta vetés esetén 14-16 kg/ha. Füvesherés keverékekben mindig a természeti viszonyok és a termesztési cél határozza meg a szarvaskerep vetômagarányát.
Súly: 25 kg
Szélesség: 810 mm
Magasság: 170 mm
Hossz: 420 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.