Optysil 5 l

T08567
Házikerti felhasználás: 10 ml/10 l víz. Az OPTYSIL-t mindenféle mezőgazdasági és kertészeti növénytermesztéshez ajánlott a lombozat alkalmazásához. Használható öntözés során is (műtrágyázás, öntözés). A készítmény semleges pH-ja biztosítja a kompatibilitást a gyakran használt lombtrágyákkal és növényvédő szerekkel. Fontos, hogy az OPTYSIL-et... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Házikerti felhasználás: 10 ml/10 l víz.

Az OPTYSIL-t mindenféle mezőgazdasági és kertészeti növénytermesztéshez ajánlott a lombozat alkalmazásához. Használható öntözés során is (műtrágyázás, öntözés).

A készítmény semleges pH-ja biztosítja a kompatibilitást a gyakran használt lombtrágyákkal és növényvédő szerekkel.

Fontos, hogy az OPTYSIL-et megelőzően alkalmazzák - mielőtt a stresszes körülmények megjelennek.

Az OPTYSIL stimuláns alkalmazásának legfontosabb előnyei:

növekvő növényi tolerancia a kedvezőtlen növekedési körülményekhez (pl. aszály és más abiotikus stressz)
a kórokozók és / vagy kártevő támadás által okozott biotikus stressz korlátozott hatása
Stimulált gyökérnövekedés a fiatal növényekben
Javított terméshozam, minőség és tárolási paraméterek.
Az OPTYSIL mint immunitás serkentőszer a STRESS CONTROL SYSTEM (SCS) növények természetes ellenállását támogató stratégia egyik fő eleme.

Az OPTYSIL különböző műtrágyázási technikákban alkalmazható, beleértve a lombos permeteket, a műtrágyázást, az öntözést.

Levélpermetek:

OPTYSIL célja levélzetre formájában vizes oldatban. Az OPTYSIL más agrokémiai anyagokkal együtt keverhetőségi vizsgálat elvégzése után is használható. A vizsgálati eredményeket az INTERMAG agrokémiai keverési táblázat táblázat tartalmazza.

A lombozat alkalmazására vonatkozó részletes ajánlásokat az alábbi táblázat tartalmazza. Használhatja a keresőmotort, és gyorsan megtalálhatja az adagolás sebességét és a lombozat alkalmazásának idejét. Válassza ki a termést

FERTIGÁCIÓ:

Ajánlott oldat: 50?270 ml OPTYSIL 1000 liter kész tápoldatban.
Használjon külön műtrágyázási ciklusban vagy a műtrágyákkal együtt, ha ellenőrizte, hogy alkalmas-e a keverésre. A talajművelő növények esetében használja a 3-5 alkalommal.

A szennyeződéses kultúrákhoz használja a cserepeket és többször a növénytermesztési időszakban.
Eper-tenyésztésben legfeljebb 120 ml-t használjon 1000 liter tápoldatban.

ÖNTÖZÉS:

Ajánlott oldat: 0,1%, azaz 100 ml OPTYSIL 100 l vízben. A tenyésztési időszak alatt 3-6 alkalommal vízzel a növényeket.

A szilícium fontosságának alábecsülése
A növénytermesztésben egyre nő azon nyomelemek fontossága, melyek eddig a növénytermesztésben nem minősültek a növények számára elengedhetetlen makro- és mikro nyomelemeknek. Egyre több tudományos vizsgálat igazolja a szilícium jótékony hatását. Azon növényeknél, melyeknél szilícium hiány lépett fel, kiegyensúlyozatlan növekedést, fejlődést és terméskötődést tapasztaltak, s ezek érzékenyebben reagáltak különböző mérgező anyagokra, kórokozókra és kártevőkre. Bebizonyosodott, hogy a szilíciumnak igen jelentős hatása van a növények nyomelem felvételére ? a foszfor felszívódását például olyan mértékben befolyásolja, hogy azoknál a növényeknél, melyek a foszfor műtrágya mennyiségének csak a felét kapták, nem észleltek foszforhiányt. A szilícium jótékony hatással van az ionos egyensúlyra a növényekben valamint csökkenti a mangán és vas felesleg okozta káros hatásokat. Annak köszönhetően, hogy ez az elem a sejtfalakban rakódik le, növeli a szilárdságukat és az ellenálló képességüket a mechanikai sérülésekkel szemben. A vastagabb és keményebb sejtfalak így természetes akadályt jelentenek a kórokozók ellen, melyek kevesebb virulenciát mutatnak a szilíciumban gazdag növények felé. A szilícium növeli a kedvezőtlen időjárási és környezeti feltételekkel ? mint pl. az alacsony hőmérséklet és az aszály ? szembeni ellenállást. A szilíciummal kezelt növények nagyobb növényi zöldtömeget termelnek.

Ideális megoldás
A szilícium használatából eredő előnyök arra késztették a gyártó szakembereit, hogy egy, a lombon keresztül felvehető, folyékony oldatot fejlesszenek ki. A könnyen abszorbeálható (növény számára könnyen felvehető) szilíciumos oldattal való lombtrágyázás igen gyakran az egyetlen módja a szilíciumhiány okozta negatív következmények (káros hatások) elkerülésének. Az OPTYSIL literenként 200 g szilíciumot tartalmaz SiO2 formájában és különlegessége, hogy a magas szilícium tartalom ellenére is semleges a pH-ja, így jól keverhető bármely más kemikáliával.

Az OPTYSIL antistressz hatású készítmény jótékony hatással van a különböző stressz (negatív) hatásoknak kitett növényekre, mint pl. az aszály, magas sótartalmú talaj, kártevők és gomba kórokozók okozta fertőzések. Az OPTYSIL-ben található szilícium megerősíti a sejtfalakat és növeli a növények mechanikus sérülésekkel szembeni ellenálló képességét (pl. betakarítás, szállítási és tárolási sérülések). A gyökérzónában tárolt szilícium megakadályozza a talajban fellelhető némely kórokozók okozta fertőzések terjedését. Aszály idején az OPTYSIL csökkenti a vízhiány okozta károkat a gyökerek növekedésének serkentésével, a kutikuláris (levél felületi) párologtatás csökkentésével és a hatékonyabb fotoszintézis folyamatok által. Serkenti a talajból származó tápanyagok (különösen a foszfor) felvételét és felhasználását (beépülését).

Az OPTYSIL ajánlott dózisa: 0,5 l/ha szántóföldi növények, gyümölcsök és zöldségek termesztésénél. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a legjobb eredményeket akkor érjük el, ha a készítményt megelőző jelleggel alkalmazzuk a növényeknél. A kijuttatást körülbelül 7?10 naponta kell elvégezni kezdve a növények fejlődésének korai szakaszától.
Súly: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.