Kalcium Klorid 100g
A Kalcium Klorid, fehér nedvszívó anyag. Szoba hőmérsékleten szilárd sót alkot, Vízben nagyon jól oldódik.
Felhasználási területe:
Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elkészítése során és konzerv zöldségekben előszerete...
Részletes leírás
200 Ft (nettó: 157 Ft) | |
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon
info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap
info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
A Kalcium Klorid, fehér nedvszívó anyag. Szoba hőmérsékleten szilárd sót alkot, Vízben nagyon jól oldódik.
Felhasználási területe:
Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elkészítése során és konzerv zöldségekben előszeretettel használják. Nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként ( ízszabályozásra és szilárdító anyagként) alkalmazzák. Élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. A Kalcium Klorid veszélytelen anyagnak számít.
Timsó helyett!
Az Európai Unió szabályozása szerint a savanyításhoz, általánosan elterjedt „ klasszikus „ Timsó-t (Alaun) a nagyüzemi konzerválásnál nem szabad használni. Ezért a savanyító- és konzervüzemek áttértek a Kalcium Klorid használatára. Cégünk 2009 óta forgalmazza a Kalcium Kloridot. A savanyítós partnereinktől beszerzett tapasztalatok szerint a Kalcium Klorid felhasználása (adagolás) megegyezik a Timsóéval, azonban kellemesebb aromát biztosít a savanyúságoknak. Elsősorban a húsosabb zöldségek és gyümölcsök ( uborka, paprika, dinnye stb.,) savanyítására ajánlják, de kiváló csalamádé savanyításához is. Használatával az eltett zöldségek, gyümölcsök kemények „harsogók” maradnak.
Recept: Savanyító alaplé készítéshez.
Üveges eltevéshez.
4 liter hídegviz, 0.5 liter 10%-os ecet, 25 dkg cukor, 16 dkg só, 1 evőkanál Borkénpor, egy csapott mokkáskanál Kalcium Klorid, 1,5 g Natrium benzoat. Az alaplét jól elkeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk., majd az elkészített savanyítandó, zöldségre, gyümölcsre öntjük.
Hordós eltevéshez:
30 liter hidegvíz, 1.8 liter 10 %-os ecet, 1.5 kg. só, 3 kg cukor, 9 dkg Citromsav, 3 dkg Borkén, 9 dkg Kalcium Klorid, 45 g Natrium benzoat. Az alaplét jól összekeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk, majd az elkészített savanyítandó zöldségre, gyümölcsre öntjük.
Tárolása: Száraz, hűvös helyen.
Figyelem a Kalcium Klorid nagy nedvességszívó hatása miatt, a megmaradt anyagot tartalmazó tasakot jól le kell zárni, mert a levegő nedvesség tartalmát magába szívja, és cseppfolyóssá válik!
Szavatossági ideje: 2 év
Felhasználási területe:
Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elkészítése során és konzerv zöldségekben előszeretettel használják. Nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként ( ízszabályozásra és szilárdító anyagként) alkalmazzák. Élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. A Kalcium Klorid veszélytelen anyagnak számít.
Timsó helyett!
Az Európai Unió szabályozása szerint a savanyításhoz, általánosan elterjedt „ klasszikus „ Timsó-t (Alaun) a nagyüzemi konzerválásnál nem szabad használni. Ezért a savanyító- és konzervüzemek áttértek a Kalcium Klorid használatára. Cégünk 2009 óta forgalmazza a Kalcium Kloridot. A savanyítós partnereinktől beszerzett tapasztalatok szerint a Kalcium Klorid felhasználása (adagolás) megegyezik a Timsóéval, azonban kellemesebb aromát biztosít a savanyúságoknak. Elsősorban a húsosabb zöldségek és gyümölcsök ( uborka, paprika, dinnye stb.,) savanyítására ajánlják, de kiváló csalamádé savanyításához is. Használatával az eltett zöldségek, gyümölcsök kemények „harsogók” maradnak.
Recept: Savanyító alaplé készítéshez.
Üveges eltevéshez.
4 liter hídegviz, 0.5 liter 10%-os ecet, 25 dkg cukor, 16 dkg só, 1 evőkanál Borkénpor, egy csapott mokkáskanál Kalcium Klorid, 1,5 g Natrium benzoat. Az alaplét jól elkeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk., majd az elkészített savanyítandó, zöldségre, gyümölcsre öntjük.
Hordós eltevéshez:
30 liter hidegvíz, 1.8 liter 10 %-os ecet, 1.5 kg. só, 3 kg cukor, 9 dkg Citromsav, 3 dkg Borkén, 9 dkg Kalcium Klorid, 45 g Natrium benzoat. Az alaplét jól összekeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk, majd az elkészített savanyítandó zöldségre, gyümölcsre öntjük.
Tárolása: Száraz, hűvös helyen.
Figyelem a Kalcium Klorid nagy nedvességszívó hatása miatt, a megmaradt anyagot tartalmazó tasakot jól le kell zárni, mert a levegő nedvesség tartalmát magába szívja, és cseppfolyóssá válik!
Szavatossági ideje: 2 év
Súly: | 0.1 kg |
---|---|
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal