Kalcium Klorid 100g

T08534
A Kalcium Klorid Jellemzői: Fehér nedvszívó anyag. Szoba hőmérsékleten szilárd sót alkot, Vízben nagyon jól oldódik. Felhasználási területe: Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elk&e... Részletes leírás
214 Ft (nettó: 169 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Kalcium Klorid Jellemzői:

Fehér nedvszívó anyag. Szoba hőmérsékleten szilárd sót alkot, Vízben nagyon jól oldódik.

Felhasználási területe:

Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elkészítése során és konzerv zöldségekben előszeretettel használják. Nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként ( ízszabályozásra és szilárdító anyagként) alkalmazzák. Élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. A Kalcium Klorid veszélytelen anyagnak számít.

Timsó helyett:

Az Európai Unió szabályozása szerint a savanyításhoz, általánosan elterjedt „ klasszikus „ Timsó-t (Alaun) a nagyüzemi konzerválásnál nem szabad használni. Ezért a savanyító- és konzervüzemek áttértek a Kalcium Klorid használatára.  Tapasztalatok szerint a Kalcium Klorid felhasználása (adagolás) megegyezik a Timsóéval, azonban kellemesebb aromát biztosít a savanyúságoknak. Elsősorban a húsosabb zöldségek és gyümölcsök ( uborka, paprika, dinnye stb.,) savanyítására ajánlják, de kiváló csalamádé savanyításához is. Használatával az eltett zöldségek, gyümölcsök kemények „harsogók” maradnak.

Recept:

Savanyító alaplé készítéshez, üveges eltevéshez:

4 liter hídegviz, 0.5 liter 10%-os ecet, 25 dkg cukor, 16 dkg só, 1 evőkanál Borkénpor, egy csapott mokkáskanál Kalcium Klorid, 1,5 g Natrium benzoat. Az alaplét jól elkeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk., majd az elkészített savanyítandó, zöldségre, gyümölcsre öntjük.

Hordós eltevéshez:

30 liter hidegvíz, 1.8 liter 10 %-os ecet, 1.5 kg. só, 3 kg cukor, 9 dkg Citromsav, 3 dkg Borkén, 9 dkg Kalcium Klorid, 45 g Natrium benzoat. Az alaplét jól összekeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk, majd az elkészített savanyítandó zöldségre, gyümölcsre öntjük.

Tárolása: 

Száraz, hűvös helyen.

Figyelem!

A Kalcium Klorid nagy nedvességszívó hatása miatt, a megmaradt anyagot tartalmazó tasakot jól le kell zárni, mert a levegő nedvesség tartalmát magába szívja, és cseppfolyóssá válik!

Szavatossági ideje: 

2 év

Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.