Fűmag Szárazságtűrő keverék Polder 20 kg

T07671
Polder Szárazságtűrő fűmagkeverék - Gyep szélsőséges területekre A hazai gyepvetőmagok termeltetésével, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó Polder Kft. a vetőmag szakma e speciális területén a magyar piac egyik meghatározó szereplője. Hosszú évek tapasztalatainak figyelembevételével állították össze azokat a fűmag-keverékeket, amelyek... Részletes leírás
40 513 Ft (nettó: 31 900 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Polder Szárazságtűrő fűmagkeverék - Gyep szélsőséges területekre

A hazai gyepvetőmagok termeltetésével, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó Polder Kft. a vetőmag szakma e speciális területén a magyar piac egyik meghatározó szereplője. Hosszú évek tapasztalatainak figyelembevételével állították össze azokat a fűmag-keverékeket, amelyek állandóan megtalálhatók kínálatukban. A keverékek összetevőinek döntő hányadát a saját termeltetésből származó hazai fajták (a pázsitok létesítésére ajánlott keverékeknél saját nemesítésű fajták) adják. Szárazságtűrő fűmagkeveréke egy olyan mix, melyet a nem öntözhető, száraz, sekély termőrétegű, illetve lejtős területeken is sikerrel használhatjuk

Röviden a fűmagkeverékekről

Mit is jelent a fűmagkeverék, miért szükséges a több összetevő ?

Pázsitok, különböző gyepfelületek kialakításához általában több fajból (azon belül fajtából) álló fűmag keverékeket használnak. Az egy fajjal történő telepítésre (un. tiszta vetés) ritkán kerül sor. Rendszerint rossz adottságú területeken történő takarmány előállítás céljából jön szóba néhány nagy hozamú szálfű (pl. magyar rozsnok, csomós ebír, nádképű csenkesz) egyfajú telepítése.

A fűmag keverékekkel történő telepítés mindenképpen kedvezőbb eredményt ad. Gondoljunk csak arra, hogy a keverékben szereplő fajok tulajdonságai és termőhelyi igénye különböző, így az eltérő termőhelyeken más és más komponens kiteljesedése biztosíthatja a zárt állományt.
Az eltérő fejlődési sajátosságokkal bíró fajok jól kiegészítik egymást állományuk kialakításában (pl. tarackos és bokros növekedésű fajok). A díszgyepek esetében is magasabb esztétikai értékű pázsit alakítható ki a megfelelő levélszélességű, levélszínű és más eltérő tulajdonsággal rendelkező fajták összeválogatásával.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Polder szárazságtűrő keverék ?

Száraz körülmények között is stabil, kellő sűrűségű, hosszú élettartamú gyepek kialakítására alkalmas.

A Szárazságtűrő keverék összetétele:

  • Vörös csenkesz                   30.00%
  • Angolperje                           40.00%
  • Felemáslevelű csenkesz     10.00%
  • Nádképű csenkesz              20.00%

Kiszerelés: 

20kg-os zsák.

Hogyan hasznájuk, mekkora területre elegendeő egy zsák Szárazságtűrő fűmagkeverék ?

Ennek a keveréknek a szükséges vetőmagmennyisége négyzetméterenként 40-50g. 100m2-re tehát 4-5 kg fűmag szükséges. egy zsák így 400-500m2-re elgendő.

Súly: 20 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 420 mm
Hossz: 810 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Pázsit
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.