Ágvágó Felco 230 áttételes, rávágó

T07527
Felco 230 ágvágó: A 80 cm-es óriási olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Egyenes támasztópengéje precízen beilleszthető... Részletes leírás
98 270 Ft (nettó: 77 378 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Felco 230 ágvágó:

A 80 cm-es óriási olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Egyenes támasztópengéje precízen beilleszthető a szűk ágvillákba is, pont ott vág, ahová az ember teszi. Hatalmas előnye, hogy a legkeményebb fát, sőt a száraz ágakat is könnyűszerrel vágja.

Könnyebb használat

A zseniális, beépített áttétel az emberi izomerőhöz 65% többletet ad, így kisebb erőbefektetés szükséges a vágáshoz, kevésbé erős fizikumú férfiak és nők is könnyűszerrel használhatják. A 4 cm-es ágak átvágása meg sem kottyan ezzel az ollóval, még az ember feje fölött dolgozva sem, hiszen maga az olló a kovácsolt alumínium csőből készült nyeleinek hála egészen könnyű.

Tekintélyt parancsoló méret

A FELCO 22, 220, 230 és 231 típusai a FELCO legnagyobb ágvágó ollói közé tartoznak. A 22-es 84 cm, a többi 80 cm hosszúságú hatalmas, kétkezes olló, alumínium nyelekkel, a végükön kényelmes fogású, piros műanyag fogantyúkkal. A tapintásuk meleg, de ennek itt nincs olyan nagy jelentősége, mint az egykezes ollóknál, mert a kétkezesekkel kesztyűben is könnyen dolgozhatunk.

Rávágós kivitelű pengék

 A 230 és 231 rávágós ollók, a vágópenge egy ütközőre, más-néven üllőre (anvil - Amboss) csapódik a vágás végén. Az üllő viszonylag puha kovácsolt alumínium ötvözet, hogy ne sértse meg a kemény acél vágópengét, amely sokkal keskenyebb, könnyebb, keményebb és élesebb is, mint a bypass változatoké. Ennek megfelelően az ilyen rávágós ollókhoz kevesebb erő kell, és a száraz ágakat is jól vágják. Egyik hátrányuk, hogy az üllő megnyomja, megroppanthatja a megmaradó ágrészt is, ami így esetleg könnyebben fertőződik. A másik hátrány, hogy teljesen síkban nem tudunk levágni elágazásokat, az üllő fele szélességének megfelelő csonk mindig marad. Csonk nélkül csak a mellévágó ollók tudnak vágni.

Könnyű súly, hatékony használat

A FELCO 230 és 231 a méretükhöz képest nagyon könnyű (1,15 kg) üres alumínium cső nyelű, cserélhető üllőjű, rávágó ollók. A vágási erőszükséglet a rávágós szuper penge és az áttétel miatt is igen csekély, cserébe a nyelek viszont meglehetősen tágra (110 és 130 fok) nyílnak, nagy utat tesznek meg a záródáskor. Az előnyöket és a hátrányokat mérlegelve; a saját erőnlétünkhöz és a végzendő munka jellegéhez megfelelő típust kell választanunk. A 230-as pengéje egyenes, amely precízebb vágást tesz lehetővé, a FELCO 231 olló pengéje pedig szokásosan ívelt, aminek nagy előnye, hogy a vágandó ágat nem engedi “megszökni”, sőt befelé húzza vágás közben.

Tulajdonságok:

Hossz:

800 mm

Súly:

1150 g

Vágási átmérő:

40 mm

Különösen ajánlott:

gyümölcsfa, kert és parkápolás, kemény és száraz fához

Megbízhatóság: 

komfortos, kifejezetten könnyű és extrém erős kovácsolt alumíniumnyél
az egyenes,csúcsban végződő ütköző kényelmes hozzáférhetőséget nyújt a vágni kívánt ágakhoz
életre szóló garancia
csavarozott penge
tiszta, precíz vágás
minden alkatrésze cserélhető

Ergonómia: 

óvja a kezet, a csuklót, amely az ideális formájú markolatnak köszönhető, csúszásmentes fényezés

Súly: 1.15 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.