BactoFil B 10 por Zöldség 10 g

T07420
Bactofil Zöldség innovatív talajjavító készítmény A baktériumok, így a talajbaktériumok is mindennapi életünk szerves részei.  A BactoFil termékcsalád tagjai a világ legtöbb országában szabadalmi oltalommal rendelkező és legelterjedtebb mezőgazdasági mikrobiológiai készítményei, amellyekkel kapcsolatban már több, mint egymillió hektáros sza... Részletes leírás
1 427 Ft (nettó: 1 124 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Bactofil Zöldség innovatív talajjavító készítmény

A baktériumok, így a talajbaktériumok is mindennapi életünk szerves részei. 

A BactoFil termékcsalád tagjai a világ legtöbb országában szabadalmi oltalommal rendelkező és legelterjedtebb mezőgazdasági mikrobiológiai készítményei, amellyekkel kapcsolatban már több, mint egymillió hektáros szabadföldi, üzemi tapasztalat halmozódott fel. Bár ez az egyedülálló talajaktiváló hatású termékcsalád nagy sikerrel használható a kertészeti növények esetében is, a folyadék formuláció speciális kezelési igénye miatt elsősorban a szántóföldi növények termesztésénél használták. Az AGRO.bio Hungary Kft. alapításának idei 10. évfordulós évére egy régóta várt fejlesztés eredménye érett be. Sokéves mikrobiológiai kutató-fejlesztő munka eredményeként elkészült a BactoFil termékek por változata, amely a folyadék formulációval megegyező hatékonysággal aktiválja a kezelt talajt. A dobozban 2-2 vízoldható tasakban egyenként 5 gramm BactoFil por található. Ez nagyon könnyű és biztos kezelhetőséget eredményez, hiszen a kis vízoldható tasakot csak be kell dobni mondjuk a locsolókannába, ahol az nagyon hamar feloldódik és lehet is kezelni a növény talaját, legyen szó akár a most aktuális őszi faültetésről, vagy a pázsit telepítéséről vagy megújításáról. A dobozok hátoldalán részletes felhasználási útmutató található.

A talajbaktériumok szerepe:

A talajbaktériumok elsődleges szerepe némileg hasonlít a humán biológiai baktériumokéihoz. A talajbaktériumok a termesztés során felhasznált növényvédő szerek és műtrágyák káros hatásait képesek tompítani, hosszabb távon megszüntetni. Ezzel tehát azt is kijelentjük, hogy a talajbaktériumokat nem az említett termékek helyett, hanem azok mellett kell és érdemes alkalmazni. A talajbaktériumok konzekvens használata lényegesen jobb (80-90 % körüli) műtrágya hasznosulást és hatékonyabb növényvédelmet eredményezhet. Növényvédő szerek és műtrágyák nélkül ma elképzelhetetlen a gazdaságos termelés, a megfelelő mennyiségű élelmiszerek előállítása. Azonban az is világos, hogy az elmúlt 50 év intenzív komoly pusztítást végzett talajaink biológiai életében. Egyes kutatások szerint legfeljebb 60 évre elegendő termőtalajunk van, ha ebben az ütemben és szemléletben folytatódik a mezőgazdasági termelés. A talajbaktériumok, a baktériumtrágyák elsődleges szerepe (sok más mellett) tehát az egyensúly visszaállítása a talajainkban, amely a baktériumpopuláció intenzív növelésével érhető el.

Hogyan használjuk a terméket?

Ez a termék a BactoFil B 10 készítmény speciálisan a kiskerti zöldségtermesztők számára fejlesztett változata. A doboz 2 darab 5 grammos tasakot tartalmaz, amely egyenként 100 négyzetméter terület kezelésére elegendő. A tsak vízoldható, ezért azt felbontás nélkül kell feloldani, majd egyenletesen a talajfelszínre juttatni és a vetés- ültetés mélységébe a talajba forgatni. A termék hatása mindenben megegyezik a BactoFil B 10 készítmény hatásával.
Abszolút veszélytelen mind a felhasználóra, mind a fogyasztóra, mind a környezetre, ezért biológiai termesztésben is használható.

A termék használatának az előnyei:

Hosszabb távú hatások

A talajbaktériumok technológiába állítása és hosszabbtávú (2-3 éves) használata már igen komoly előnyöket biztosít. Tartós használatuk javítja a humifikációt, növeli a talaj humusztartalmát. BactoFil® termékek talajépítő tulajdonságai miatt minőségi változáson megy át a kolloid rendszer, javul a vízmegtartó képesség és a teljes talajszerkezet. A művelhetőség javulása a munkagépek üzemanyag fogyasztásával mérhető, mely pl. 20-30% -os megtakarítást is elérhet egy kötött talaj esetében.

Azonnali hatások        

A talajbaktériumoknak vannak természetesen azonnal mutatkozó hatása is. Ilyenek a légköri nitrogénkötés, melyet sajnos többen misztifikálnak. Az AGRO.bio több nitrogénkötő törzset is használ termékeiben, de egyikről sem állítja, hogy képes lenne 180 kg nitrogén megkötésére. Ma a világon a leghatékonyabbnak tekintett törzsek az Azotobacter és  Azospirillum.

A Pasteur- intézet szerint az előbbi 15-25 kg, az utóbbi 60-80 kg nitrogén (N) biológiai hatását képes biztosítani szántóföldi körülmények között. Ezt is úgy kell értelmezni, hogy a vegetáció alatt folyamatosan biztosítják a nitrogént, melyet részben a talaj porózus részeiben lévő levegőből kötnek meg, részben a talajban lévő szerves vegyületekből szabadítanak fel. Ha figyelembe vesszük a nagyadagú nitrogén viselkedését a vetés előtt kijuttatva, vagy a csapadékhoz kötött nitrogénhasznosulási eredményeket, akkor ez felbecsülhetetlen értékké válik. Szintén azonnali érzékelhető előny a hormon- és vitamintermelés.

Foszfor és kálium hasznosulás

Hasonlóan közvetlen előny a talajban és a növényi maradványokban lévő, a kultúrnövények számára amúgy felvehetetlen foszfor (P) és kálium (K) feltárása és felvehetővé tétele a termesztett növények számára. Itt jegyezzük meg, hogy az ásványiasodott foszfor és kálium feltárása a talajból a BactoFil® termékek sajátossága, ezt más baktériumtrágya nem tudja. A talajbaktériumok tudatos használatával kultúrától és növénymaradványtól függően nagyságrendileg 20 – 90 ezer Ft értékű hatóanyag megtakarításáról beszélhetünk vegetációnként!

Kézzelfogható és azonnali hatás a sziderofor termelés. A talajban élő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) állandó versenyben vannak a vas-ionokért, melyek kulcsszerepet töltenek be szaporodásukban. A BactoFil® termékekben lévő Pseudomonas fluorescens ma az egyik legelismertebb sziderofor (kis molekulájú szerves vegyületek) termelő, így intenzíven vonja el a vasat más mikroorganizmusok pl. a Fusarium vagy Sclerotinia elől. Ezt „talajfertőtlenítő” hatásnak nevezi a szakma, bár a „fonalas gomba szaporodásgátlás” helytállóbb lenne.

 

Súly: 0.01 kg
Szélesség: 80 mm
Magasság: 130 mm
Hossz: 20 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.