BactoFil B 10 Por Gyümölcs és Díszfa 10 g

T07419
BactoFil B 10 Por Gyümölcs és Díszfa általános jellemzése: Ez a termék a BactoFil B 10 készítmény speciálisan a kiskerti gyümölcsfák-, díszfák-, díszbokrok és szőlőtőkék talajának a kezelésére kifejlesztett változata. Felhasználása: A 2-szer 5 garmm terméket tartalmazó doboz taratlma összesen 200 négyzetméter földterület kezelésére elég. A vízol... Részletes leírás
1 417 Ft (nettó: 1 116 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

BactoFil B 10 Por Gyümölcs és Díszfa általános jellemzése:

Ez a termék a BactoFil B 10 készítmény speciálisan a kiskerti gyümölcsfák-, díszfák-, díszbokrok és szőlőtőkék talajának a kezelésére kifejlesztett változata.

Felhasználása:

A 2-szer 5 garmm terméket tartalmazó doboz taratlma összesen 200 négyzetméter földterület kezelésére elég. A vízoldható tasakokat felbontás nélkül kell a vízbe tenni, az oldódás után egyenletesen a talajfelszínre vagy az ültetőgödörbe juttatni. A felszínre történő locsolás esetében gondoskodni kell a talaj felső rétegének a beforgatásáról, annak érdekében, hogy a természetes és hasznos talajbaktériumok minél előbb bejussanak a talajba.

Talajoltás:

A talajoltással a növény gyökérzónáját (rizoszféra) célozzuk meg. Az ide kijuttatott mikroorganizmusok kolonizálják a gyökér közvetlen környezetét, megtelepednek. A kialakult kapcsolat mindkét félnek számos előnyt biztosít: a növények különféle szerves anyagok kiválasztásával "táplálják" az őt kiszolgáló mikrobák közösségét. A mikroorganizmusok az anyagcsere termékeik segítségével számos ponton támogatják a kultúrnövények életfolyamatait.

NITROGÉNKÖTÉS - Felvehető tápanyagok biztosítása

A BactoFil®  termékek a nitrogént a talajszerkezet porózus rétegeiben lévő levegőből kötik meg, majd vízben jól oldódó ammónium-ionná alakítják át és így az a növények számlára felvehetővé válik.  A talajban ásványi formában lekötött, illetve a lebomló növényi maradványokban szerves formában lévő foszfort, káliumot, számtalan mezo-és mikroelemet oldhatatlan formákból oldhatóvá teszik. A talajoltás további előnye, hogy a kijuttatott műtrágyák hasznosulását is jelentősen javítják.

Eredmény: a harmonikusabb tápanyagellátásnak és több tápanyagnak köszönhetően növekszik a növény élő tömege, javul a beltartalom.

Biokontroll hatás:

A BactoFil® termékek használatával jelentősen csökken a talajban lévő kórokozók száma. A készítményekben lévő baktériumtörzsek lebontják a kórokozók életterét és tápanyagforrását jelentő növénymaradványokat. A baktériumok által termelt u. szideroforok megkötik a vasionokat (Fe+++) és olyan anyagokat (antibiotikumok) termelnek, amelyek gátolják a kórokozók (pl. fuzárium) szaporodását, ezzel szignifikánsan csökkenthetjük a talajból eredő fertőzési nyomást.

Eredmény: egészségesebb gyökér környezet (rizoszféra), amelyben a vas kórokozók fertőzési potenciálja vasionok (Fe+++) hiányában jelentősen gyengül.

Talajszerkezet javítás

A jól termő talaj kialakulásához évszázadok kellenek, viszont a legjobb talajt is néhány év alatt erősen le lehet rontani. A fizikai és kémiai talajromlás mellett a talajokban már csak tizedannyi hasznos talajbaktérium található, mint amennyi szükséges lenne.

A hasznos talajbaktérium csökkenés egyik megnyilvánulása, hogy a talajban lévő növénymaradványok lényegesen lassabban bomlanak el. A termőtalaj két sarokpontja a humusztartalom és a talajszerkezet. A tömörödött talajban nincs elég levegő, a hasznos talajbaktériumok szaporodása lelassul.

A BactoFil® termékek használata már a második-harmadik év után egyértelmű talajszerkezet javulást eredményez. Egyes baktériumtörzsek (például Micrococcus roseus) által termelt ún. exopoliszacharidok (EPS) (1. kép) a különálló talajszemcsék közötti kötőanyag (2. kép) szerepét látják el. Az elemi szemcsékből így felépülő talaj pórusokban gazdagabb, jobb hő- és vízgazdálkodású lesz.

Eredmény: javuló talajszerkezet művelhetőségben (üzemanyag felhasználás csökkenés), a szélsőséges időjárás okozta károk csökkentésében, a talaj vízmegtartó képességének javulásában, a termesztett növény kondíciójában és a termésmennyiségben is megmutatkozik.

Súly: 0.01 kg
Szélesség: 80 mm
Magasság: 130 mm
Hossz: 20 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio, Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.