Bioclean Compost 1 kg

T06820
Egy darab 1 kg-os zsák akár 2 tonna szerves hulladék gyors és hatékony komposztálására elegendő! A zöldhulladék kincs, a komposzt talajminőség-javító képessége megkérdőjelezhetetlen. A Bioclean Compost-tal mostantól Ön is... Részletes leírás
3 388 Ft (nettó: 2 668 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Egy darab 1 kg-os zsák akár 2 tonna szerves hulladék gyors és hatékony komposztálására elegendő!

A zöldhulladék kincs, a komposzt talajminőség-javító képessége megkérdőjelezhetetlen. A Bioclean Compost-tal mostantól Ön is minőségi komposztot gyárthat kertjében, rövid idő alatt.

 • Rendkívüli módon gyorsítja a komposztálás folyamatának sebességét, annak minden fázisában
 • Megszünteti a mikrotápanyag és nyomelem hiányt a komposztálás folyamatában
 • Javítja a kész komposzt minőségét
 • Alkalmazásával gyorsan és hatékonyan csökkentheti kerti zöldhulladékának mennyiségét
 • Gyors hatásmechanizmus, kiváló ár-érték arány
 • 100% természetes eredetű hasznos mikroorganizmusokból álló termék

Alkalmazás és adagolás

A terméket kevés vízzel elkeverve a hulladék felületére kell permetezni, egyenletesen eloszlatva a felületen, majd a komposzthalmot alaposan át kell keverni. Kiemelten fontos a termék működése szempontjából, hogy a bejuttatott mikrobák egyenletes eloszlással, a teljes hulladékfelülettel érintkezzenek.

Adagolás: 50-100 gramm termék (komposztálandó hulladék típustól függően) / 100 kg hulladék.

Tárolás és szavatosság

40 °C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. Minőségét a termék a gyártástól számított 4 évig őrzi meg.

Egészségügyi előírások

A termék nem veszélyes, nem gyúlékony, 100% természetes eredetű összetevőkkel rendelkezik, fermentáció útján készült. A termék emberi és állati fogyasztásra alkalmatlan. OTH engedély száma: OTH 002/2007/KT

Hasznos tudnivalók

 •  Mire figyeljünk, hogy optimális legyen a komposztálás folyamata?

  Kiemelten fontos, hogy a komposztálás aerob folyamat, ami azt jelenti, hogy a mikrobák légköri vagy oldott oxigén jelenlétében bontják a hulladék szerves hányadát. Ezért a komposzthalom megfelelő porozitása, nedvességtartalma kiemelten fontos a folyamat szempontjából. Ezen kívül a halom időszakos átkeverése is rendkívül jótékony hatású. Nézzük a leggyakrabban elkövetett hibákat:

 •  Büdös a komposzthalmom, mi történt?

  A komposztálás során nincs bűzhatás, ha ez bekövetkezik, az azt jelenti, hogy a halom nem elég porózus, és a nedvességtartalma magas. Az elzáródó pórusok következtében a mikrobák nem jutnak oxigénhez, és anaerobbá válik a folyamat, ami azt jelenti, hogy a halom rothadni kezd, ez okozza a bűzhatást. Ez a jelenség bekövetkezik a folyamat indulása után néhány nappal, amennyiben túl magas volt alapból a nyersanyag nedvességtartalma. Ilyenkor a halom belseje nem is melegszik fel rendesen, nem éri el a belső közeg hőmérséklete a 60-65 Celsius hőmérsékletet. Innen már látható, hogy baj van, mert ha a folyamat megfelelően működik, indítás után 2 nappal már a halom belseje olyan meleg, hogy a kezünknek kellemetlenül forró, ha ellenőrizzük. Az is gyakran előfordul, hogy a halom felfűt rendesen, de idő előtt leáll a folyamat és néhány nap után hűlni kezd. Ennek az az oka, hogy a komposztálás folyamata során a szerves anyag bomlása következtében a halom összeesik, és a folyamatban keletkező víz elzárja a pórusokat, ami szintén rothadási folyamatokhoz, és a folyamat leállásához vezet.

 •  Hogyan tudom a folyamatot újraindítani, ha berothadt a halom?

  Berothadt halom komposztálásának újraindítása nem egyszerű. Fontos, hogy a rothadást mielőbb észleljük és gyorsan avatkozzunk be. A halmot alaposan át kell mozgatni, porozitást növelő anyagot bekeverni (faforgács, szalma, száraz növényi törmelék stb.), valamint friss nyersanyagot is hozzá kell adni, és Bioclean Compost-ot. A halom átkeverését ezután a bűzhatás megszűnéséig és a halom felmelegedéséig célszerű naponta, kétnaponta végezni.

 •  Idő előtt kihűlt a halom, leállt a folyamat, adott esetben a halom belsejében fehér/szürke penészt látok, mi a teendő?

  Ez az alacsony nedvességtartalom jele. Ilyenkor víz hozzáadása, friss nyersanyag és Bioclean Compost hozzáadása után egy alapos átkeverés után a folyamat újraindítható.

Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db
Biztonságtecnikai Adatlap T06820-1-Attachment-Organova-BC_Compost.pdf

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.