Apacs 50 WG 3g

T06758
Hatóanyag: 50% klotianidin. Formuláció: vízoldható granulátum (WG) Hatásmód Testfelületen keresztül és táplálkozás útján is bejut a kártevőkbe, majd az acetilkolin receptorokhoz kötődik az idegsejtek szinap-szisaiban. Az acetilkolin hatását helyettesítve abnormális viselkedést vált ki. A klotianidin megakadályozza a táplálkozást és a tojásr... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Hatóanyag: 50% klotianidin.

Formuláció: vízoldható granulátum (WG)


Hatásmód

Testfelületen keresztül és táplálkozás útján is bejut a kártevőkbe, majd az acetilkolin receptorokhoz kötődik az idegsejtek szinap-szisaiban. Az acetilkolin hatását helyettesítve abnormális viselkedést vált ki. A klotianidin megakadályozza a táplálkozást és a tojásrakást még akkor is, ha a dózis nem éri el a rovarok számára halálos szintet. Transzlamináris tulajdonsággal is rendelkezik. Miután a permetlé a levél színére jut, rövid idő elteltével a fonáki részen található károsítók is találkoznak a hatóanyaggal. A klotianidin a kezelt levelekből nemcsak az újonnan fejlődő levelekbe mozog könnyen, hanem az alsó, kezeletlen levelekbe is.

Engedélyezett kultúrák, károsítók, egyéb adatok
Kultúra Károsítók Dózis Vízmennyiség (l/ha) ÉVI
Alma, körte Levéltetvek 100 - 150 g/ha 600 - 1200 14 nap
Körte-levélbolha, vértetű 300 21 nap
Őszibarack Levéltetvek 100 - 140 g/ha 600 - 1500 14 nap

Burgonya Burgonyabogár 40 - 50 g/ha 300 - 600 14 nap

Szegfű, gerbera, krizantém, afrikai ibolya, hibiszkusz, muskátli (üvegházi) Nyugati virág-tripsz, üvegházi molytetű 0,04% 600 - 1000 -A felhasználásra vonatkozó egyéb előírások:
Kultúra Károsító Kezelések maximális száma Kezelések közötti időtartam A kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)

Alma, körte Levéltetvek 2 10 nap 5-10 mm-es gyümölcskezde-mények állapotától (BBCH 71)
2 héttel betakarítás előtti állapotig (BBCH 84)
Körte-levélbolha, vértetű 1 - 5-10 mm-es gyümölcskezdemények állapotától (BBCH 71) 3 héttel betakarítás előtti állapotig (BBCH 83)
Őszibarack Levéltetvek 2 10 nap magháznövekedéstől (BBCH 71) érés kezdetéig (BBCH 81)
Burgonya Burgonyabogár 2 14 nap bogyófejlődés végéig (BBCH 79)*
Szegfű, gerbera, krizantém, afrikai ibolya, hibisz-kusz, muskátli (üvegházi) Nyugati virág-tripsz, üvegházi molytetű 2 7 nap -

Technológiai ajánlások
Mézharmat vagy virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!
Almában, körtében és őszibarackban levéltetvek ellen előrejelzés alapján, almában és körtében 5-10 mm-es gyümölcskezdemények megjelenését követően, őszibarackban magháznövekedéstől kezdődően, az első kis kolóniák megjelenése idejére célszerű időzíteni az első védekezést. Levélsodródást okozó fajok ellen (pl. levélpirosító alma-levéltetű) csak az időben végzett kezelések eredményesek. Folyamatos betelepedés esetén a permetezést 10-14 nap elteltével célszerű megismételni.
Almában vértetű ellen a kártevő telepeinek kialakulását figyelemmel kísérve végezzük el a védekezést. A legalkalmasabb időszak, amikor az áttelelt lárvák előbújnak a földből (vagy elhagyják telelőhelyüket) kora tavasszal. A hajtásnövekedés megindulásától az elnyúló vándorlás és a törzs feletti fás részeken való áttelelés miatt szükségesek a nyári kezelések is. Elsősorban a fiatal fás részek védelmében a permetezést nagy lémennyiséggel (legalább 1000 l/ha) kell végezni.
Körtében körte-levélbolha ellen a kezeléseket helyi megfigyelésre vagy előrejelzésre alapozva az áttelelő nemzedék kifejlett alakjai és a tavaszi nemzedék fiatal lárvái ellen kell irányítani.
Burgonyában a burgonyabogár elleni védekezést a lárvák tömeges kelésére javasolt időzíteni. A kezelést szükség esetén 14 nap múlva célszerű megismételni.
Üvegházi szegfű, gerbera, krizantém, afrikai ibolya, hibiszkusz, muskátli kultúrákban a nyugati virágtripsz elleni védekezéseket az imágók betelepülésének kezdetétől kell megkezdeni. A kezelést a betelepedés ütemétől függően 7-10 nap múlva célszerű megismételni. Az üvegházi molytetű elleni első védekezés időpontját a sárga fogólapos előrejelzés alapján kell meghatározni. A védekezést az első imágók megjelenésekor kell megkezdeni, és nagy egyedszám esetén 7-10 nap múlva célszerű megismételni. A készítmény kizárólag zárt aljzattal rendelkező üvegházakban juttatható ki!


Egyéb hasznos tudnivalók
Engedélyszám: FVM 46118/2004.
Forgalmi kategória: II.
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomago-lásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer-raktárban 3 év.
Kiszerelés: 50 és 500 g-os műanyag flakon, 3 g-os leveles
Súly: 0.003 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.