Kapor 3 g

T06417
A kapor jellemzői: Egyéves, kissé fásodó szárú növény. Karógyökere 40–60 cm mélyre hatol a talajba, a felső 20-30 cm-es részen egyenletes eloszlásban, de nem túl sűrűn indulnak ki belőle az oldalgyökerek. Gyengén fejlett gyökérrendszere miatt érzékenyen reagál a felső talajréteg vízforgalmára. Hengeres, mereven felálló szára finoman barázdált, a... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A kapor jellemzői:

Egyéves, kissé fásodó szárú növény. Karógyökere 40–60 cm mélyre hatol a talajba, a felső 20-30 cm-es részen egyenletes eloszlásban, de nem túl sűrűn indulnak ki belőle az oldalgyökerek. Gyengén fejlett gyökérrendszere miatt érzékenyen reagál a felső talajréteg vízforgalmára. Hengeres, mereven felálló szára finoman barázdált, a gyökérnyaktól kezdve bármelyik szakaszán elágazhat. Szárának hosszát (60–140 cm) a környezeti tényezők erősen befolyásolják. A száron végig található szórt állású levelek közül az alsók könnyen elszáradnak. A szár és valamennyi oldalhajtás végálló ernyős virágzatban végződik.

A kapor környezeti igényei:

Hőigénye:

A kapor közepesen melegigényes. Magjai 4-5ºC-on már csírázásnak indulnak, de az optimális csírázási hőmérsékleten, 12-15ºC körül sok levelet és jó gyökérzetet fejleszt. Fejlődésének abban a szakaszában, amikor a szárcsúcsokon az ernyők megjelennek, hőigénye 10ºC-kal nő, csak 20ºC felett biztos a terméskötése és gyors az érés lefutása. A hidegre kevésbé érzékeny. Korai vetésnél az esetleg előforduló késő tavaszi fagyok sem tesznek kárt benne.

Fényigénye:

Fényszükségletét tekintve kezdetben félárnyékban is szépen növekszik. Virágzásakor azonban sok napfényt kíván. Öntözés nélkül is termeszthető. Tavasszal a talajnedvesség általában elegendő magjai csírázásához és a vegetatív részek növekedéséhez. Az ernyők megjelenése előtti felgyorsult fejlődéskor sok vízre van szükség, e magas vízigénye az egész virágzás idején tart, majd terméséréskor ismét csökken. Másodnövényként biztonságosan csak öntözéssel termeszthető, különösen fontos a kelesztő öntözés.

Talajigénye:

A talaj iránt kevésbé érzékeny. Szinte mindenütt termeszthető. A könnyen melegedő, jó vízgazdálkodású középkötött vályogtalaj az ideális számára. Közepes tápanyagigényű.

A kapor termesztése:

Magvetés:

Magját szabadföldbe helyre vetjük. Rövid a tenyészideje (3,5-4 hónap), ezért elő- és utónövényként is termeszthető. Erkélyládákban, cserepekben, városi lakások balkonjain is megél.Vetés: szakaszosan vethető március és augusztus között 2-3 hetente, 1,5-3 cm mélyre. Sortávolság: 25-30 cm. Ritkítani nem szükséges. Vetőmagszükséglet: 1-1,5 g/10m2

Ápolási munkái:

Rövid tenyészideje alatt két-háromszori kapálással gyommentesen tarthatjuk az ágyását. Szárazságban néhány öntözést, különösen a virágzás időszakában, szépen meghálál. Öntözés nélkül gyorsan száradnak a levelei és kisebb a maghozama.

Betakarítása:

Levélfűszernek a 30-35 cm-es magasság elérésekor szedjük, ez még a szárba indulás előtti szakasz. Ekkor a hajtások zsengék, dúsan levelesek. A levágott leveles hajtásokat igen vékonyan kiterítve, száraz, fedett helyen szárítsuk meg és apróra összetörve, zárt edényben tároljuk.

Súly: 0.005 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.