Sweet 1 l

T06330
Házikerti elhasználás: 20-30 ml/10 l víz. Alkalmazása különösen ajánlott kedvezőtlen termesztési feltételek, valamint minőségjavítás (cukorfok és húskeménység) esetén. Dísznövényeknél javítja a növények megjelenését és a vágott virágok pulton tarthatóságát. Hatása tovább fokozható Megafol-lal történő együttes alkalmazásával. Főbb jellemzői: n... Részletes leírás
19 963 Ft (nettó: 15 719 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti elhasználás: 20-30 ml/10 l víz.

Alkalmazása különösen ajánlott kedvezőtlen termesztési feltételek, valamint minőségjavítás (cukorfok és húskeménység) esetén. Dísznövényeknél javítja a növények megjelenését és a vágott virágok pulton tarthatóságát. Hatása tovább fokozható Megafol-lal történő együttes alkalmazásával.

Főbb jellemzői:

növeli a cukortartalmat és segíti a színeződést
jobb minőségi paramétereket eredményez
Malagrow ajánlata:

Az idei, szokatlanul hűvös, fagyokban bővelkedő tavasz megtizedelte a még virágzó gyümölcsültetvényeket és kárt okozott a kis terméskezdeményekben. Volt, ahol csak termésritkító hatása volt a fagynak, ezáltal a fennmaradó gyümölcs méretben, darabosságban kompenzálhat valamennyit a kiesésből. Általános tapasztalat, hogy ott, ahol mutatkozik érdemi termés, a gazdák igyekeznek mindent megtenni a termés mennyiségi és minőségi növelése érdekében.

Alma esetében számolni kell a rosszabb termékenyülés következtében fellépő kalciumhiánnyal és a rosszabb színeződéssel.

A kalciumhiányra érzékeny fajták (Jonagold, Jonagored, Mutsu, stb.) és az M9-, M26-os alanyon lévő ültetvények esetén hatványozódhat a probléma. Calbit C többszöri, 6-8 alkalommal történő, 2,5-3 l/ha dózisú kijuttatásával ellensúlyozni lehet a probléma mértékét.

A csonthéjasok érésének kezdetén szintén szükség van kalciumos kezelésekre (Calbit C), ezzel ugyanis megerősíthető a héjszerkezet, amitől ruganyosabbá válik a gyümölcs, kevésbé sérül kézi szedéskor, illetve kisebb lesz a léveszteség rázott meggy esetén.

A fagyok késői utóhatása, hogy nehezebben alakul ki az alma körpirossága, fedőszíne.

A poliszacharidokat és összetett cukrokat tartalmazó Sweet segítséget nyújthat a színeződés és az érési folyamatok felgyorsításában. Étkezési meggynél, cseresznyénél, szilvánál, baracknál, bodzánál pár nap koraiságra is szert tehetünk a használatával, időben közelebb hozza egymáshoz a korona belső és külső részén lévő gyümölcsök érését. A szüret előtt 8-10 nappal kijuttatott Sweet (2-3 l/ha) kiegészítésére a kálium-túlsúlyos Plantafol 5.15.45 (2-4 kg/ha) mellett egyre többen választják a Plantafol 0.25.50-et, mivel a legújabb kutatások szerint a kálium mellé adagolt foszfor hatására még látványosabb a színeződés.

A termés méretét növelő Megafol hatására javul a fotoszintézis, ezáltal fokozódik a nedvkeringés és a tápanyagáramlás.

A Megafol (2 l/ha) mellé adagolt Plantafol NPK lombtrágyák gyorsan felvehető tápanyagokat biztosítanak a sejttelítődés fázisában. Kezdeti időszakban a kiegyenlített Plantafol 20.20.20 (2-4 kg/ha) összetételt javasoljuk, a fajtára jellemző méret kialakulását követően, színeződés kezdetén pedig a Plantafol 5.15.45 vagy a Plantafol 0.25.50 (2-4 kg/ha) káliumtartalma járul hozzá a megfelelő szín- és ízanyagok kialakulásához.

Június végén, július elején megindul a következő évi rügydifferenciálódás. Ilyenkor érdemes a magas bórtartalmú Boroplus-szal (1 l/ha) és foszfor-tartalmú lombtrágyával, Plantafol 10.54.10-zel (2-3 kg/ha) többszöri alkalommal feltölteni a fák készleteit. Almában magnézium és mangán hiányában Golden fajtakör esetén erőteljes lombhullásra számíthatunk. Ezt a Brexil Multi 2 alkalommal (2 kg/ha dózissal) történő kijuttatásával mérsékelhetjük.

Újdonság a Malagrow Kft. kínálatában a DeccoShield nevű készítmény, amely a vegetációs idő alatt több alkalommal, 5-20 l/ha dózissal kijuttatva csökkenti a gyümölcsök napégését.
Súly: 1.45 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 100 mm
Hossz: 300 mm
Elérhetőség: raktáron
Értékesítési alapegység: db
Biztonságtecnikai Adatlap T06330-1-Attachment-Organova-Sweet.pdf

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.