Nordox 75WG 20g

T06026
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA: Házikerti felhasználás: 20 g/10 l víz A készítményt az almatermésű kultúrákban a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen (kivéve lisztharmat) a tavaszi és az őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot... Részletes leírás
1 296 Ft (nettó: 1 020 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Házikerti felhasználás: 20 g/10 l víz

A készítményt az almatermésű kultúrákban a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen (kivéve lisztharmat) a tavaszi és az őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal lehet védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból felhasználható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével.

Dózisa 1,2-2,6 kg /ha

A faiskolai alany-, csemete- és oltványkertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzési időszakot megelőzően kell elkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a permetezéseket 14 naponként 2-3 alkalommal, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával célszerű elvégezni.

Szőlőben a peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést a hajtások 20-25 cm-es állapotában ajánlott megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-14 naponként célszerű megismételni. Erősebb fertőzési nyomásnál a nagyobb dózis alkalmazása javasolt. A fürtzáródás utáni kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét is.

Cukorrépában a levélbetegségek (cerkospóra) ellen (lisztharmat kivételével) megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek észlelésekor javasolt elkezdeni a védekezést. A permetezést az időjárás, és ezzel összefüggésben a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni.

Burgonyában a védekezést lehetőleg előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell elkezdeni. A járványhelyzet, ill. a fertőzés mértékének alakulásától függően a permetezéseket 8-12 naponként szükséges megismételni. Gyengébb fertőzéskor 12 napos, közepes vagy súlyosabb fertőzés veszélye esetén 8 napos időközökkel védekezzünk!

Őszi- és kajszibarackban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, őszibarackban tafrinás levélfodrosodás és kajsziban apiognomóniás levélfoltosság ellen rügyfakadásig 0,27-0,3% koncentrációban lehet védekezni. Ezt követően a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély elkerülése érdekében a kezelés legfeljebb piros bimbós állapotig 0,14-0,17 %-os permetlével végezhető. Ősszel, a lombhullás kezdetén a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a permetezés – a nagyobb koncentrációban – ismét indokolt.

Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen rügyfakadásig 0,27-0,30%-os koncentrációban javasolt védekezni. A továbbiakban a készítmény a fertőzés alakulása szerint 0,14 – 0,17 % töménységben, fehérbimbós állapotig alkalmazható.

Héjas gyümölcsűekben (dió, mandula, mogyoró, szelídgesztenye) baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a lemosó védekezést tavasszal rügyfakadásig és ősszel a levélhullást követően kell végrehajtani.

Bogyósokban vessző- és levélbetegségek ellen a készítmény lemosásszerű alkalmazása a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után javasolt.

Zöldségfélékben baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat és szürkerothadás) ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként ajánlott ismételni. Káposztafélékben, hagymában, borsóban és zöldbabban a permetlé megfelelő tapadását nedvesítő szer (Microbio) hozzáadásával kell elősegíteni.

Dísznövényekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) elleni védekezést preventíven, de legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A permetezést a fertőzési kockázat alapján, 7-14 napos időközökkel javasolt ismételni. Tekintettel a dísznövények sokféleségére és a fajtákban való változatosságukra a kezelés előtt végezzünk fitotoxicitási (levél, virágperzselési) próbát.

Erősebb fertőzés, vagy járványveszély esetén a nagyobb dózisok használata indokolt.

Légi kijuttatás: -

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:
minden szisztemikus készítmény ideális kontakt partnere, csökkenti a felszívódó szerek használata esetén kialakuló rezisztencia veszélyét
a granulátum nem porzik
esőállósága, tapadóképessége kategóriájában egyedülállóan jó
a magas hatóanyag koncentráció miatt alacsony dózisban kell alkalmazni

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: almatermésűek: 10 nap; szőlő, cukorrépa, csonthéjasok, héjas gyümölcsűek, bogyósok, hagyma: 21 nap, káposztafélék, zeller, spenót spárga, cikória: 15 nap, burgonya, paprika, paradicsom: 7 nap, málna, kabakosok, hüvelyesek: 5 nap
Engedélyszám: 12417/2002 FVM, 46807/2004 FVM, 02.5/3435/1/2008. MgSzHK, 04.2/3311-2/2014. NÉBIH
Forgalmi kategória: III.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!
Súly: 0.02 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio, Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.