Osmocote vas 3-4 hónapos (17%) 25 kg

T04748
Biztonságos és hatékony vas alapkezeléshez. Vízben oldható vasszulfát szemcsékből készül, melyeket a gyártás során növényi gyantaburkolattal vesznek körül. 3-4 hónapos hatástartamú. Dózisa szaktanács alapján 0,5-1,2 kg/m3 A legnyilvánvalóbb ok a... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Biztonságos és hatékony vas alapkezeléshez. Vízben oldható vasszulfát szemcsékből készül, melyeket a gyártás során növényi gyantaburkolattal vesznek körül. 3-4 hónapos hatástartamú.
Dózisa szaktanács alapján 0,5-1,2 kg/m3

A legnyilvánvalóbb ok a közeg alacsony vastartalma. Ha a növény nem jut elegendő vashoz a termesztő közegből, akkor előbb-utóbb megjelennek rajta a hiánytünetek.

A termesztett dísznövények vasigénye nem egyforma, vannak kifejezetten vasigényes növények, ilyen a Buxus, a Calluna, a Cytisus, a Hebe, a Hydrangea, a Pieris és a Vinca. Fontos tehát, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk termeszett növények mennyire vasigényesek.


A vashiány megelőzésére, a vasigényes növények megfelelő ellátására kínáljuk az Osmocote Iron 100 %-ban burkolt szemcsékből álló, szabályozott tápanyag leadású Osmocote technológiával készülő, vas-szulfát tartalmú műtrágyát. 0,5-1,0 kg/m3 adagban közvetlenül a közegbe bekeverve használható. Garantált vastartalma 17,8 %, ami teljesen vízoldható formában van jelen. Biztonságos, hosszú hatástartamú termék, amely folyamatos vas-utánpótlást biztosít 3-4 hónapon keresztül. Vasigényes növényekhez, vashiány megelőzésére, kiegészítő vastápláláshoz ajánlott. Kiválóan alkalmazható abban az esetben, ha öntözőrendszerének tisztán tartásához UV-s sterilizáló berendezést használ. Így a szilárd halmazállapotú, a közegbe előre bekevert Osmocote Iron használatával elkerülhető, hogy az öntözővízzel adagolt vaskelát szétessen.

A növény a tápanyagok nagy részét a gyökerein keresztül veszi föl, éppen ezért tápanyaghiányhoz, azon belül vashiányhoz vezethet az is, ha a gyökerek valamilyen okból, például talajból fertőző betegség vagy a közeg magas sótartalma miatt károsodtak. Ha a gyökerek valami miatt sérülnek, kevesebb tápanyagot, köztük vasat tud hasznosítani a növény.
Súly: 25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény
Márka: Osmocote
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.