Vermikulit 100 l 0-2 mm

T02721
Mi az a vermikulit? A vermikulit egy tömörített szilikátanyag, szemcséi pedig apró kőszerű pelyhekre hasonlítanak. Előállításkor a vermikulitot 870°C-ra hevítik fel. Az így létrejött apró szemcsék, szivacsos állagúak, és kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek. Általában sötétbarna, vagy rézszínűek, de vannak sárgás, aranyszínű változatok is.A... Részletes leírás
16 193 Ft (nettó: 12 750 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Mi az a vermikulit?

A vermikulit egy tömörített szilikátanyag, szemcséi pedig apró kőszerű pelyhekre hasonlítanak. Előállításkor a vermikulitot 870°C-ra hevítik fel. Az így létrejött apró szemcsék, szivacsos állagúak, és kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek. Általában sötétbarna, vagy rézszínűek, de vannak sárgás, aranyszínű változatok is.A vermikulit a talajra kijuttatva reakcióba lép a  káliummal, kalciummal és magnéziummal, illetve képes növelni a növények pH értékét, annak ellenére, hogy saját pH értéke 7,0. Amikor víz éri, a vermikulit szemcséi szivacsos szerkezetüknek köszönhetően magukba szívják azt, és feldagadnak.

Mire használhatjuk a vermikulitot a kertben?

Használatával javítható az termőközeg vízmegtartó képessége. A vermikulit térfogatának akár 3-4-szeresét is képes magába szívni. A vermikulit nem bomlik le a talajban, mint például a trágya vagy a komposzt. Ez azt jelenti, hogy minden öntözéskor vagy esőzéskor magába szívja a vizet, meg is tartja azt, amíg a talaj el nem kezd kiszáradni. Fontos viszont megjegyezni, hogy nem megújuló anyag!

A vermikulitot többek között növénytartók talajához, a kerti talajhoz, vagy komposzthoz lehet hozzáadni, hogy javítsd ezek vízmegtartó képességét. Ideális kiegészítő a gombanevelő talajba is. A vermikulit szemcsés, szivacsos jellege miatt csökkenti a talaj sűrűségét, ami szintén hasznos lehet bizonyos esetekben.

Komposzttal vagy tőzegmohával kombinálva serkentheti a gyökerek növekedését, javítva ezzel a fiatalabb palánták gyökérstabilitását. Használható a felszínen is, talajtakaróként, különösen magvak csíráztatására.

Súly: 10.01 kg
Szélesség: 500 mm
Magasság: 1100 mm
Hossz: 220 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.