Orosz tárkony 0,25 g

T02528
Az orosz tárkony bemutatása: A tárkony évelő növény. Erősen bokrosan fejlődik, magassága elérheti az 1,5 m-t. A kiskertbe elegendő belőle egy vagy két tő. A tárkony illóolajokat, csersavakat és keserű-anyagokat tartalmaz, változattól függően eltérő arányban. Az orosz tárkony (Artemisia dracunculus) erőteljesebb felépítésű és ellenállóbb, de kevé... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Az orosz tárkony bemutatása:

A tárkony évelő növény. Erősen bokrosan fejlődik, magassága elérheti az 1,5 m-t. A kiskertbe elegendő belőle egy vagy két tő. A tárkony illóolajokat, csersavakat és keserű-anyagokat tartalmaz, változattól függően eltérő arányban.

Az orosz tárkony (Artemisia dracunculus) erőteljesebb felépítésű és ellenállóbb, de kevésbé fűszeres, mint a francia tárkony. Magról szaporítható. Illatos, lándzsa alakú leveleit apró szőrök borítják. Jelentéktelen, sárgászöld fészkes virágzatai bugában állnak, augusztustól októberig nyílnak.

Hogyan termesszük az Orosz tárkonyt?

Vetés:

Március elején vethető, szaporítóládába.

Kiültetés:

Májusban ültessük ki, a fagyok elmúltával.

Térállás:

50 cm x 30 cm sor és tőtávolságra ültessük.

Betakarítás:

Július-augusztusban szedhető nagyobb mennyiségben.

Felhasználása:

Gyógyászati célra:

tárkonyt gyógyászati célra is használják, de sajátos tulajdonsága, hogy a száj enyhe zsibbadását okozza, amikor a leveleket rágjuk. Ez egy aromás, évelő növény, melynek őshazája Szibéria és a Kaszpi-tenger térsége.

Gasztronómiai célra:

Fokozza számos étel ízét, de ehetetlen lesz, ha túlzott mértékben használjuk. A tárkony nagyon jól megy hallal, sertéssel, marhával, baromfival, burgonyával, paradicsommal, sárgarépával és a legtöbb zöldséggel. Naranccsal és citrommal is finom, és készíthetünk tárkonyecetet is belőle. A tárkonyt használhatjuk krémlevesekben, zöldfűszeres vajban és ecetben, levesekben, savanyú krémekben és joghurtokban.

 

 

Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.