Sumi-Alfa 5 EC 1 l

T02431
Házikerti felhasználás: 3 ml/10 l víz. Javasolt technológia Virágzó növényzeten vagy azok szomszédságában a védekezés csak a méhek napi repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve éjféltől a következő nap alkonyatáig szüneteltetni k... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 3 ml/10 l víz.

Javasolt technológia

Virágzó növényzeten vagy azok szomszédságában a védekezés csak a méhek napi repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve éjféltől a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

A kezeléseket az előrejelzésre alapozva, a kártevők betelepedésekor, illetve azok legérzékenyebb fenológiai stádiumában kell elvégezni.

Repcében – ha a repcebecő-ormányos nincs jelen – az alacsonyabb dózis alkalmazása javasolt. Ismételt kezelésnél, továbbá ha a kártevő rovarnépességben repcebecő-ormányos is van, a magasabb dózist kell alkalmazni.

Kukoricában a kukoricamoly ellen a tömeges lárvakelés időszakában kell permetezni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, és így a hiányos termékenyülésnek az elkerülése érdekében. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzás-dinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50%-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, haladéktalanul védekezni kell. Mivel a készítmény nem hosszú hatástartamú, az imágók rajzáserősségétől függően ismételt védekezés(ek)re lehet szükség. A kukorica pollenszóródása (hímvirágzása) idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok vagy a környezetében virágzó kultúra található, a szer csak méhkímélő technológiával juttatható ki.

A kijuttatáshoz szőlő és gyümölcskultúrákban az ültetvény művelésmódjától, a lombozat nagyságától és az alkalmazott géptípustól függően 500-1500 l/ha, burgonyában, paradicsomban és paprikában a növényállomány nagyságától függően 300-1000 l/ha, kalászosokban, repcében a növényállománytól és a kártevők elhelyezkedésétől függően 150-300 l/ha permetlé szükséges. Viaszos felületű növények esetében tapadásfokozó szerrel kell elkészíteni a permetlevet.

Dísznövényekben fitotoxicitási vizsgálat elvégzése szükséges a permetezés megkezdése előtt.

A készítményt légi kijuttatás esetén 50-70 l/ha vízmennyiséggel kell kijuttatni (őszi-, tavaszi kalászosok, repce, burgonya, paradicsom, paprika, almatermésűek, csonthéjasok, szőlő, csemegekukorica és takarmánykukorica).


Kijuttatási tanácsok

Kontakthatású, piretroid hatóanyagú rovarölő szer. A kijuttatásnál el kell érni a 60-70 csepp/cm2 fedettséget, amit finom porlasztással lehet biztosítani, azaz 200-300 mikronos cseppeket kell létrehozni. A permetezés során ügyelni kell arra, hogy a növényállomány belső részét, a levelek fonákját is kellő cseppszámmal lehessen befedni. Szántóföldön lehetőleg kettős lapossugarú szórófejjel, álló kultúrákban (szőlő, gyümölcs) axiálventillátoros, nagy mennyiségű levegő szállítására alkalmas permetezéssel kell kijuttatni.

Fúvókaajánlás: Kettős lapossugarú fúvóka, hagyományos vagy légbeszívásos kivitelben, de ez utóbbi esetben 4 bar körüli nyomáson üzemeltetve.
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: II. engedélyköteles
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.