Nissorun 10 WP 20 g

T01798
Házikerti felhasználás: 10 g/10 l víz. Atkaölőszer kiváló tojás, lárva és nymphaölő hatással. Takácsatka fajok ellen hatásos. Hatástartama 60-70 nap. A ragadozó atkákat, rovarokat, méheket kíméli. Előírt növényvédelmi technológia: Almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban valamint bor- és csemegeszőlőben a védekezéseket az előrejel... Részletes leírás
2 568 Ft (nettó: 2 022 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
Házikerti felhasználás: 10 g/10 l víz.

Atkaölőszer kiváló tojás, lárva és nymphaölő hatással. Takácsatka fajok ellen hatásos. Hatástartama 60-70 nap. A ragadozó atkákat, rovarokat, méheket kíméli.
Előírt növényvédelmi technológia:

Almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban valamint bor- és csemegeszőlőben a védekezéseket az előrejelzésre alapozva, téli tojásszámlálás alapján, elsősorban a takácsatkák áttelelő tojásai ellen kell elvégezni, a tojáskeléshez minél közelebbi időpontban. A vegetációban végzett permetezéskor célszerű a mozgó alakokat ölő kombinációs partnerrel együtt kijuttatni a készítményt. A felhasznált permetlé mennyiségét az ültetvény művelésmódjától, a lombkorona sűrűségétől és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani (500-1700 l/ha). Kezelés ideje almatermésűekben (fenológiai állapot szerint) virágrügy-duzzadás – érés kezdete (BBCH 51- BBCH 81). Kezelés ideje bor- és csemegeszőlőben (fenológiai állapot szerint): ötleveles állapot – borsó nagyságú bogyók (BBCH 15 – BBCH 75)

Szabadföldi apróuborkában a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Évente maximálisan kétszeri kezelés ajánlott. A második kezeléskor elegendő lehet csak az új fejlődésű növényi részek permetezése, amit előzetes atkavizsgálattal kell megállapítani. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Hajtatott kígyóuborkában, tökben, sütőtökben, görög- és sárgadinnyében egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában célszerű a védekezést elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában javasolt a védekezést elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Bogyós gyümölcsű kultúrákban (málna, szeder, köszméte, ribiszke, josta, fekete bodza, gyepűrózsa) a permetezést a betakarítás után kell elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): betakarítás után (BBCH 90).

Szamócában a szer egy vegetációs időszak alatt egyszer juttatható ki. A védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani. Erős fertőzés esetén a legnagyobb dózissal célszerű a védekezést végrehajtani. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles (BBCH 14), illetve betakarítás után (BBCH 90).

Komlóban a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): levélrügy-duzzadás – virágzat kifejlődött (BBCH 01 – BBCH 59).

Dísznövényekben a védekezést a takácsatkák felszaporodásának kezdetén szükséges elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): nincs korlátozás.

Díszfákon és díszcserjéken, valamint közterületi díszfákon és díszcserjéken piros gyümölcsfa-takácsatka ellen a lárvakelést megelőzően kell védekezni, ha a téli tojások mortalitása alacsony és a vesszők, gallyak 30 %-a életképes tojással fertőzött. Erősebb tavaszi kártétel esetén célszerű a mozgó alakok ellen engedélyezett atkaölő szerrel kombinációban kijuttatni. Közönséges takácsatka és más takácsatka-fajok ellen a kezelést a tömeges tojásrakás időszakában célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani.

A készítmény felhasználása szerrotációban javasolt a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében.

A készítményt közterületen csak felsőfokú növényvédelmi képesítéssel és hatályos engedéllyel rendelkező személy irányítása mellett lehet kijuttatni.

A közterületeken történő felhasználáskor a kezelésről az érintett lakosságot a helyben szokásos módon tájékoztatni kell, és fel kell hívni a figyelmet a kezeléssel járó közegészségügyi előírások betartására.

Frissen kezelt, permetezett területen tartózkodni tilos!

A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.

A hexitiazox hatóanyag az IRAC 10A atkanövekedést (fejlődést) gátlók csoportjába tartozik. Kontakt hatással rendelkező (nem felszívódó) gyomor méreg, melynek az atkák tojásaira, lárváira és nimfáira van ölő hatása, viszont a kifejlett, ivarérett egyedekre nem hat.

kultúra károsító dózis (kg/ha) víz (l/ha) Kezelések max. száma Két kezelés között eltelt min. idő (nap)
almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) közönséges takácsatka, piros gyümölcsfa-takácsatka 0,3-0,5 500-1700 1 -
szőlő (bor és csemege) közönséges takácsatka, piros gyümölcsfa-takácsatka 0,4-0,5 400-1000 2 30
apróuborka (szabdföldi) közönséges takácsatka 0,3 300-1000 2 7
kígyóuborka, tök, sütőtök, görögdinnye, sárgadinnye (növényházi, hajtatott) közönséges takácsatka 0,8 600-1600 1 0
paprika (növényházi, hajtatott) közönséges takácsatka 0,8 600-2500 1 0
paradicsom, tojásgyümölcs (növényházi, hajtatott) közönséges takácsatka 1 600-2500 1 0
bogyós gyümölcsűek (málna, szeder, köszméte, ribiszke, josta, fekete bodza, gyepűrózsa) takácsatka fajok 1 500-1000 1 0
szamóca (növényházi, szabadföldi) takácsatka fajok 0,3-0,8 300-2000 1 0
komló takácsatka fajok 1,5 700-3300 1 -
díszfák, díszcserjék, közterületi díszfák, díszcserjék takácsatka fajok 0,5 800-1000 1 -
dísznövények (növényházi, szabadföldi) takácsatka fajok 0,5 300-1600 1 -
Házi-kerti felhasználás dózisa: 4-8 g készítmény/10 l víz
Súly: 0.02 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.