Manzate 75 DF 20g

T01587
Házikerti felhasználás: 20 g/10 l víz Gombaölő permetezőszer egyes gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a szőlő gombás megbetegedései elleni védekezésre. A Manzate 75 DF minden tekintetben azonos a Vondozeb DG, 04.2/2813-1/2012 BÉBIH számon engedélyezett készítménnyel. Hatóanyag-tartalom: 750 g/kg mankoceb. Formuláció: diszpergálható granulátum... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 20 g/10 l víz

Gombaölő permetezőszer egyes gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a szőlő gombás megbetegedései elleni védekezésre.
A Manzate 75 DF minden tekintetben azonos a Vondozeb DG, 04.2/2813-1/2012 BÉBIH számon engedélyezett készítménnyel.

Hatóanyag-tartalom: 750 g/kg mankoceb.
Formuláció: diszpergálható granulátum (DF).


Almatermésűekben a kezeléseket az aszkospóra-szóródás időszakában, preventív módon célszerű elkezdeni, és a fertőzés erőssége alapján 10-14 naponkénti gyakorisággal szükséges folytatni.

Őszibarackban, nektarinban, kajsziban, szilvában, cseresznyében és meggyben tafrinás levélfodrosodás ellen a védekezéseket rügyfakadáskor kell kezdeni, ezt követően 14 naponta ismételni. Moníliás virág- és hajtásfertőzés ellen a virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén célszerű permetezni. A készítmény tavasszal, hűvös időjárás esetén levéllyukacsosodás és rozsdabetegségek ellen is megfelelő védelmet nyújt. Moníliás gyümölcsrothadás ellen gyümölcsnövekedés alatt áztatás szerű védekezéssel, 14 naponkénti ismétléssel, valamint jégverést és vihart követően 12 órán belüli permetezéssel használható, a várakozási idő szigorú betartásával. A további szükséges kezelésekre más hatóanyagcsoportba tartozó készítményeket kell használni.

Szőlőben (bor-, csemege-) a készítményt a fertőzésveszélyes időszakban preventív jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű kijuttatni, és a fertőzési nyomástól függően célszerű megismételni. Járványveszélyes időszakban 7, közepes fertőzési helyzet mellett 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló javasolt.

Vörös-, fok- és mogyoróhagymában a védekezést előrejelzés alapján, preventíven kell elkezdeni, és a kezelést a fertőzési viszonyoktól függően célszerű folytatni. A kijuttatás során a kultúrában nedvesítőszer használata javasolt.

Burgonyában az első kezelést előrejelzés ismeretében a sorzáródáskor kell elkezdeni és a fertőzési nyomás ismeretében kell megismételni. Járványveszélyes időszakban 7, közepes fertőzési helyzet mellett 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló javasolt. Alternáriás betegség ellen az első védekezések a virágzást követően az első kezdeti tünetek megjelenésekor javasolhatók.

Paradicsomban, padlizsánban, paprikában előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel vagy legkésőbb a kezdeti fertőzési tünetek megjelenésekor szükséges védekezni. Járványveszélyes és öntözött körülmények mellett 7, közepes fertőzésnél 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló ajánlott.

Majorannában, tárkonyban és dohányban az első tünetek megjelenésekor, illetve az időjárás alakulásától függően kell kijuttatni. Szükség esetén a kezelést 7-10 nap múlva meg lehet ismételni.

A felhasználásra vonatkozó egyéb előírások, javaslatok

A készítmény hatóanyaga elsősorban kontakt módon fejti ki hatását, így a kijuttatásnál biztosítani kell az egyenletes fedettséget a kezelt növény felületén.

Csapadékos időben és öntözéses termesztésben az egymást követő kezeléseket rövidebb permetezési fordulóval célszerű végezni. A permetlé mennyiségét a megadott értékhatárok között a növény lombozatának fejlettségétől függően kell meghatározni. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Folyékony növényvédő szerekkel (különös tekintettel az olajos formulációjúakra), valamint lombtrágyákkal történő együttes kijuttatásakor a tankkeverékbe először mindig a Manzate 75 DF kerüljön, majd csak annak teljes feloldódása után adagoljuk a permetlébe az olajos kombinációs partnert.
Súly: 0.02 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.