Kelát vas Fe-EDTA 13% EASYGRO 1 kg

T01344
Házikerti felhasználás: 1 g/10 l víz. ALKALMAZÁS Mezőgazdasági, kertészeti növény és gyümölcsféle vashiányának kezelésére. Lombtrágyázásra ajánlott készítmény, hidropóniás termesztésben 6,5 pH alatt, továbbá savanyú talajokon használható. 1. LOMBTRÁGYÁZÁS Használata levéltrágyaként az alábbi növényeknél ajánlott alma, körte, káposztafélék... Részletes leírás
8 846 Ft (nettó: 6 965 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti felhasználás: 1 g/10 l víz.

ALKALMAZÁS
Mezőgazdasági, kertészeti növény és gyümölcsféle vashiányának kezelésére.
Lombtrágyázásra ajánlott készítmény, hidropóniás termesztésben 6,5 pH alatt, továbbá savanyú talajokon használható.

1. LOMBTRÁGYÁZÁS
Használata levéltrágyaként az alábbi növényeknél ajánlott alma, körte, káposztafélék, babfélék, szamóca, sz?l?, borsófélék, paradicsom, dísznövények.
Az itt fel nem sorolt növények kezelése el?tt kérjen tanácsot a forgalmazótól.

Dózis
Szántóföldi növények
Súlyos vashiány esetén 2,0 kg/ha
Enyhe vashiány esetén 1,0 kg/ha

Gyümölcsfélék
1,0 kg/ha mennyiségben, 0,1 %-os oldatban (1 kg/1000 liter víz) használjuk és szük-ség szerint ismételjük meg a kezelést. Úgy alkalmazzuk, hogy a növények teljes lombozatát lepermetezzük, minimá-lis elfolyással. Nagyon lényeges, hogy az 0,1 %-os (1 g/l) koncentrációt ne lépjük túl.

Lémennyiség:
Szántóföldi növények 200-600 l/ha
Gyümölcsök 500-1000 l/ha

Keverés:
A port az összes vízmennyiséghez lassan, folyamatos kevergetés közben adagoljuk. A kevergetést addig folytassuk, amíg a szer teljesen fel nem oldódik.

Időzítés
Általában a lombtrágyázás leghatékonyabb elvégzéséhez akkor kell elvégezni a kezelést, amint megfelelően nagy lombfelület van a szer megkötéséhez. Súlyos hiánytünetek esetén a kezelést 7-10 napos időközönként meg kell is-mételni. A permetezéseket szélcsendes időben végezzük, de ne perzselő napfényben.
A legalkalmasabb időpont a késő délutáni vagy az esti órák, amikor a levegő páratartalma a legmagasabb. Ha esőre van kilátás, a permetezést ha-lasszuk el. Ha a permetezés után 4 órával elered az eső, akkor a kezelést 3 vagy 4 nappal később meg kell ismételni.

2. TALAJKEZELÉS
Kizárólag savanyú (kisebb, mint 6,5 pH-jú) talajokon alkalmazható. Az alkalmazható dózis a hiánybetegség súlyosságától és a növény méretétől, stb. függően 1,5-6,0 kg/ha.

3. TERMESZTőKÖZEGEK
Ha a vashiány tőzegpaplanban vagy más talajnélküli termesztőközegben jelentkezik, akkor a készítményt az öntözővízhez vagy a tápoldathoz adagolva, 1,0 kg/10000 liter adagban juttassuk ki, egészen addig, amíg a hiánybetegség meg nem szűnik.

4. HIDROPÓNIÁS (NFT) VAGY KőZETGYAPOTOS TERMESZTÉS

Ha vashiány tünete észlelhető, el?ször a tápoldat pH-ját ellenőrizzük, és ha szükséges, korrigáljuk azt 6,0 pH-ra. Ezután adjuk hozzá a készítményt, 80 g/1000 liter mennyiségben.
Ha a tünetek továbbra is láthatók, 7-10 nappal ké-sőbb ismételjük meg a kezelést. Ha a tápoldat vaskoncentrációját és az adott növény optimális vasigényét ismerjük, akkor a vaskoncentráció 7,5 g/1000 liter készítménnyel 1 ppm-mel növelhető a tápoldatban.

EDTA kelát 13,2% vasat tartalmaz.
Súly: 1 kg
Szélesség: 130 mm
Magasság: 130 mm
Hossz: 160 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.