Devrinol 45 F 0.2 l

T00595
Szelektív, folyékony gyomirtó szer. Az értékes kertészeti kultúrák gyomirtó szere, amely több szántóföldi kultúrákban is használható. Repcében szuperszelektív. Házi kerti felhasználás esetén 10 l vízhez 20–60 ml készítményt kell adni. Javasolt technológia A Devrinol® kifejezett csírázásgátló készítmény. A növények csírázáskor veszik fel a hat... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Szelektív, folyékony gyomirtó szer. Az értékes kertészeti kultúrák gyomirtó szere, amely több szántóföldi kultúrákban is használható. Repcében szuperszelektív.

Házi kerti felhasználás esetén 10 l vízhez 20–60 ml készítményt kell adni.

Javasolt technológia
A Devrinol® kifejezett csírázásgátló készítmény. A növények csírázáskor veszik fel a hatóanyagot, megakadályozva a további növekedést. A hatás kifejtéséhez talajnedvesség, vagy a kezelés utáni 10–20 mm csapadék szükséges. A szer hatástalan a csírázásnak indult és a már kikelt gyomokra.

Javasolt kombinációk, keverhetőség
JAVASOLT KOMBINÁCIÓK Repcében: Vetés előtt: Devrinol® 45 F 2,0–2,5 l/ha Minden esetben a vetés előtt sekélyen be kell dolgozni, majd a gyomviszonyoknak megfelelő készítménnyel felülkezelni. Vetés után: Devrinol® 45 F 2,0–2,5 l/ha+ Command® 48 EC 0,15–0,2 l/ha A kombinációt minden esetben preemergensen kell alkalmazni. Kertészeti kultúrákban, dohányban, málnában és ribiszkében engedélyezett készítmények valamelyikével javasolt kombinálni.

Megjegyzés
Gyakorlati tanácsok A Devrinol®-t jól elmunkált, gyommentes talajra kell kijuttatni a vetés, vagy ültetés előtt ill. a vetés után, de a kelés előtt. A kertészeti kultúrákban a vetés, vagy a palántázás előtt 5–6 nappal dolgozzuk be. Ültetvények esetében az őszi vagy kora tavaszi permetezés nyújtja a legjobb eredményt. Repcében a vetés előtt és után egyaránt használható.

HATÁSMECHANIZMUS A napropamid kifejezett csírázásgátló naftalin-származék. A növények csírázáskor veszik fel a hatóanyagot, amely felszívódva megakadályozza a sejtosztódást és a további növekedést. A hatás kifejtéséhez megfelelő talajnedvesség, vagy a kezelés utáni 10–20 mm csapadék szükséges. A szer hatástalan a csírázásnak indult és a már kikelt gyomokra.

HATÁSSPEKTRUM A szer önmagában hatásos: nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, vadzab, vadóc fajok, pirók ujjasmuhar, kakaslábfű, köles-fajok, muhar-fajok, perje-félék, fenyércirok (magrólkelő), disznóparéj-fajok, pipitér-fajok, fehér libatop, aprószulák, mályva-fajok, kamilla-fajok, keserűfű-félék, porcsin-félék, tyúkhúr, veronika-fajok, valamint részlegesen a gabona-félék árvakelése ellen.

EGYÉB INFORMÁCIÓK A hatóanyag lassan bomlik a talajban, ezért a főnövény kipusztulása esetén másodvetésként csak az engedélyezett kultúrák valamelyike vethető. A kezelt területre 12 hónapig salátát vetni vagy ültetni tilos!


"mvi: 0 nap; dohány (palánta), paprika, paradicsom, káposzta, karfiol, bimbóskel, repce magról kel? egyszik? gyomok, magról kel? kétszik? gyomok (kakaslábf?félék, muharfélék, disznóparéjfélék) 3,3-5,5 l/ha, - nap; almatermés?ek>2, csonthéjasok>2, málna>2, ribiszke>2, sz?l?>2, földieper, rózsa magról kel? egyszik? gyomok, magról kel? kétszik? gyomok (kakaslábf?félék, muharfélék, disznóparéjfélék) 4,4-6,6 l/ha, - nap
Súly: 0.2 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.