Cosavet DF 0,5 kg

T00475
Mikrogranulált, magas kéntartalmú gombaölő szer Házikerti felhasználás 15-75 g/10 l víz, a fertőzöttség mértékétől függően. Magas gyártási minőségű kontakt termék lisztharmatfélék ellen, atkaölő mellékhatással. Permetlé készítésekor a vízhez keverve a pH semleges marad. Biokontrol Hungária Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezet... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Mikrogranulált, magas kéntartalmú gombaölő szer

Házikerti felhasználás 15-75 g/10 l víz, a fertőzöttség mértékétől függően.

Magas gyártási minőségű kontakt termék lisztharmatfélék ellen, atkaölő mellékhatással. Permetlé készítésekor a vízhez keverve a pH semleges marad.

Biokontrol Hungária Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezett termék.

Hatásmechanizmus
Az elemi kén felvétele után a gomba-spórában H2S képződik. A toxikus hatást részben azzal magyarázzák, hogy az elemi kén az enzimek-SH csoportjaival reagálva alakul H2S-é, a szulfhidril csoportok hatásával fejti ki fungicid, illetve fungisztatikus hatását. A képződő H2S is toxikus: a fémtartalmú enzimekkel – főként a citokrómok vas ionjaival – képez vegyületet. Ez a reakció a légzés további gátlását idézi elő.

Technológiai ajánlások

Kalászosok: 5,0 kg/ha Az első kezelést a lisztharmat tüneteinek megjelenésekor szárbaindulás kezdetén, a második kezelést kalászhányás végén, virágzás elején, Javasolt vízmennyiség 300-500 l/ha.

Cukorrépa: 5,0–6,0 kg/ha

Zöldségfélék: 3,0–5,0 kg/ha A kezeléseket a korai lisztharmat tünetek megjelenése után kell elkezdeni, majd szükség esetén 7–14 napos permetezési fordulókkal megismételve kell elvégezni. Javasolt vízmennyiség 600-1000 l/ha.

Almatermésűek: 3,0–7,0 kg/ha Virágzás előtt 0,75 %-os, virágzás után 0,3–0,5 %-os töménységben kell kijuttatni. A permetezést egérfül állapotban kell megkezdeni és 5–10 naponként megismételni. Javasolt vízmennyiség 500-1000 l/ha.

Szőlő: 2,0-7,0 kg/ha virágzás előtt 0,5 %-os, virágzás után 0,3–0,5 %-os koncentrációban kell a kezelést végrehajtani. A védekezést 20 cm-es hajtáshossznál kell elkezdeni, és 10–14 naponként megismételni a szőlőfajta fogékonyságától és a fertőzési nyomástól függően. Javasolt vízmennyiség 400-1000 l/ha.

Csonthéjasok: 3,0-7,5 kg/ha Virágzás előtt 0,75 %-os, virágzás után 0,3–0,5 %-os töménységben kell felhasználni levéllyukacsosodás ellen. Javasolt vízmennyiség 500-1000 l/ha.

Bogyósokban 3,0-7,0 kg/ha Virágzás előtt, rügypattanást követően a lisztharmat primér tüneteinek blokkolására 1–2 alkalommal kell védekezni. Javasolt vízmennyiség 600-1000 l/ha.

Tölgy: 1,5-3,0 kg/ha Rügypattanást követően kell védekezni a magasabb dózis alkalmazásával, majd a tenyészidő folyamán az alacsonyabb dózissal szükség szerint meg kell ismételni.

Dísznövények: 0,15-0,5 % A lisztharmat elleni védekezést a rügypattanást követően virágzás előtt 0,3–0,5 %-os koncentrátumban. Virágzás után 0,15–0,2 %-os töménységben alkalmazható.


FONTOS! 25 °C felett az érzékeny kultúrák és fajták perzselési veszélye nő, ezért melegben ne permetezzünk!

Permetlékészítés: Töltsük fel vízzel 1/3-ig a permetezőgép tartályát, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a szükséges Cosavet® DF-et! Ezután töltsük hozzá a hiányzó vízmennyiséget! A munka végeztével mossuk ki a permetezőgépet!
Keverhetőség

Almatermésűek lisztharmata ellen: Cosavet® DF 2,0–7,5 kg/ha + Domark® 10 EC 0,3–0,4 l/ha

Kontakt blokkban lisztharmat és varasodás ellen: Cosavet® DF 3,0–7,5 kg/ha + Champion® WG 2,0–3,0 kg

A Cosavet® DF a permetlé pH-ját nem befolyásolja, az semleges marad, ezért a készítmény jól keverhető rovarölő szerekkel, valamint lombtrágyákkal is. Permezetés előtt célszerű keverési próbát végezni.

A permetlé terülésének és az esőállóság fokozására a Designer® adjuvánst javasoljuk
Hatásspektrum

Kalászosok: lisztharmat

Almatermésűek: lisztharmat és gyenge takácsatka fertőzés

Csonthéjasok: levéllikasztó gomba

Szőlő: lisztharmat

Bogyósok: lisztharmat

Zöldségfélék: lisztharmat

Cukorrépa: lisztharmat

Tölgy: lisztharmat

Dísznövények: lisztharmat
Súly: 0.5 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Bio, Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.