Sörretek Red Meat (Raphanus sativus)
Gömbölyű, kínai sörretek zöldesfehér héjjal és különleges vörös (hússzínű) belső résszel. Frissen fogyasztva dióízű.
Vetés: jan.köz. (fólia-üvegház) / márc.végétől (szabadföld)
Csírázás: 6-14 nap 6-20°C
Tő- és sortáv.: 15-20 x 20-30 cm
Szedés: ápr-nov.
Gömbölyű, kínai sörretek különlegesség zöldesfehér héjjal és különleges vörös (hússzínű) belső résszel. Íze enyhén édes, diószerű. Felhasználható különféle nyersételekbe, salátákba vagy dekorációnak. A gumók 8-12 cm-es méretben szedhetők, a növény 30-40 cm magas és 20-30 cm átmérőjű. Már egészen korán, jan.közepétől előnevelhető. Termesztése egyszerű és biztonságos, a tányéron igazán egyedülálló látvány. Laza, tápanyagban gazdag, homokos, jó vízáteresztőképességű talajt és napos helyet igényel. Száraz vagy kötött talajban a gumók megnyúlhatnak, agyagos talajon a bakhátas termesztés javítja a terméshozamot és a minőséget. A sörretek nagyon jó elő-, köztes- vagy másodvetemény, mert mélyen lazítja a talajt és kevés maradványt hagy a területen. A legtöbb tápanyagot a gumó növekedési fázisában igényli, ekkor ammónium-szulfát tartalmú táp használata ajánlott.
- Gyártó
- Kiepenkerl
- Cikkszám
- T12188
- Súly
- 0.01 kg
- Értékesítési alapegység
- db
Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.
Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről
Bejelentkezés