Fehérspárga Rocalba

T11719
Fehérspárga A spárga a spárganövény hajtása, melyet spárgasípnak nevezünk. A színe lehet fehér és zöld, attól függően, hogy mikor szüretelik. A fehér spárgát akkor szedik, amikor még ki sem bújt a földből, a zöld spárgát pedig akkor, mikor az egész hajtás a föld felett van és a napfény hatására bezöldült. A fehér spárga íze lágyabb, a zölddé i... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Fehérspárga

A spárga a spárganövény hajtása, melyet spárgasípnak nevezünk. A színe lehet fehér és zöld, attól függően, hogy mikor szüretelik. A fehér spárgát akkor szedik, amikor még ki sem bújt a földből, a zöld spárgát pedig akkor, mikor az egész hajtás a föld felett van és a napfény hatására bezöldült. A fehér spárga íze lágyabb, a zölddé intenzívebb. Létezik lila spárga is (másik nevén francia spárga), ez viszonylag ritka, az íze a fehér és a zöld spárga íze között van valahol. Felhasználása sokoldalú: készülhet belőle leves, főzelék, saláta, előétel, köret.
A spárgahajtás legfinomabb része a feje, mert ez a legpuhább és legízletesebb. Lejjebb a szár rostosabb, külső rostjai enyhén kesernyések lehetnek. Annál kesernyésebb a hajtás, minél közelebb helyezkedett el a növény gyöktörzséhez.
Súly: 0.006 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.