Méh Doktor 20 g

T11363
A Méh Doktor 20 g jellemzői: Miért jó a Méh Doktor keverék? A Méhdoktor virágkeverék vetőmag a méhek és más hasznos rovarok számára. A virágos növények leghatékonyabb beporzói a méhek (házi méh, po... Részletes leírás
641 Ft (nettó: 505 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Méh Doktor 20 g jellemzői:

Miért jó a Méh Doktor keverék?

A Méhdoktor virágkeverék vetőmag a méhek és más hasznos rovarok számára. A virágos növények leghatékonyabb beporzói a méhek (házi méh, poszméh), dongók, lepkék. A tasakban lévő magvak elvetésével Ön is segítheti ezeknek a hasznos rovaroknak a túlélését.

Hol használhatjuk a Méh Doktor magkeveréket?

Kifejezetten ökológiai gyepekbe, veteményesek virágszigeteibe való virágos növények. Egy részük őshonos hazánkban, mások nem, abban azonban kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Hogyan segíti a Méh Doktor magkeverék a biológiai védekezést?

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot akkor vagy éhen halnak vagy elvándorolnak, kivéve ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

A Méhdoktor virágkeverék vetőmag  felhasználása három módszerrel történhet a biokertekben:

Az első:

Ökológiai gyep vetésénél, vagy felülvetésénél a fűmaghoz keverjük és úgy szórjuk ki. Ezek lehetnek magukban talajtakarók, vagy gyümölcsösök aljnövényzete. Ma már a bio szőlőtermesztés magas fokon áll Magyarországon, ezért szinte mindenhol biodiverz ökogyepeket telepítenek alájuk, de minden gyümölcsösnél kitűnő megoldás a nagyüzemtől a mini hobbikertekig.

Második:

Virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Harmadik:

Az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá. Ilyenkor a Méhdoktor vegyszermentes vetőmag keveréket nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk a virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

Vetés, virágzás:

Vetés: 

Márciustól, a vetést ne hagyjuk kiszáradni. Évente kétszer vágjuk le, előszőr június-júliusban, majd szeptember-októberben. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

Virágzási idő:

Július-szeptember.

 

Súly: 0.02 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.