Nyári viola színkeverék 0,5 g

T09929
Mi jellemzi a Nyári viola színkeveréket? Igen mutatós. Illatos dísznövény, mely a mediterrán térségből származik. Hazájában a Földközi-tenger vidékein félcserjeként fejlődik. Illata, látványa is egyik legszebb az egynyári virágok között. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb virág egész Európa területén. Nagy hagyománynak örvend már a tizenhatod... Részletes leírás
304 Ft (nettó: 239 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Mi jellemzi a Nyári viola színkeveréket?

Igen mutatós. Illatos dísznövény, mely a mediterrán térségből származik. Hazájában a Földközi-tenger vidékein félcserjeként fejlődik. Illata, látványa is egyik legszebb az egynyári virágok között. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb virág egész Európa területén. Nagy hagyománynak örvend már a tizenhatodik század óta. Hosszú virágfürtjei igen változatos színben pompáznak a tavasz végétől egészen a nyár közepéig.

A Nyári viola morfológiája:

A nyári viola kétnyári növény, de vannak olyan fajok is, amelyekmár abban az évben virágoznak, melyben elvetettük a magokat. Hazánkban a szélsőséges időjárási viszonyok miatt célszerűbb az egynyári változatokat ültetni. Felálló szárain helyezkednek el körben a telt vagy egyszerű virágok.  A növényen a levelek alakja hosszúkás, lekerekített végű, melyeknek a színe zöldesszürke, de inkább szürke. A növény magassága harminc-negyven centiméter. Legszebb virágzást január-februári palántanvelésből kapunk. Később melegágyba vagy fűtött fólia alá, március végén – április elején már szabadföldbe is vethető. A növényházi vetés már áprilistól virágzani kezd.

A Nyári viola igényei:

Talajigény:

A nyári viola kevés gondozást igénylő növény, nem válogatós a talajban, lényeg, hogy ahova ültetjük, jól áteressze a vizet, mert a pangó víz elpusztíthatja.

Vízigénye:

Átlagos a vízigénye, öntözni csak a nagy szárazság idején szükséges akkor is mérsékelten.

Fényigénye:

Fényigénye nagy, ezért napos hely helyre ültessük. Időnként a gyomlálást és a talaj lazítását végezzük el a környezetében és a tövénél, meghálálja a szebb, mutatósabb virágokkal.

Vágott virágként alkalmazva számolni kell azzal, hogy nem tartós a virágzás, gyorsan elhervad. Az elszáradt virágok eltávolításával, újabb virágok megjelenését elő tudjuk segíteni, meghosszabbítva a virágzást.

Tipp:

A nyári viola sok színben hozza kellemes illatot árasztó virágait. A virágok színe lehet, fehér, lila sárga, rózsaszín és piros.

A Nyári viola ültetésének előnyei:

Biokertekben elsősorban illatával vonzza be a beporzókat. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

A Nyári viola termesztése:

Vetés: 

Februártól áprilisig vethető a magja.

Térállás:

20 cm × 20 cm sor és tőtávolságra ültessük ki.

Virágzási idő:

Május-augusztusban virágzik.

 

Súly: 0.001 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Szobanövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.