Százszorszép színkeverék 0,2g

T08662
A százszorszép bemutatása: Alacsony, fagytűrő tavaszi virág. Pázsit közé vetve üde színfolttal gazdagítja kertünk, udvarunk. A népiesen libavirágként ismert százszorszép vagy – ahogyan még nevezik – nép kedvese m&aa... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A százszorszép bemutatása:

Alacsony, fagytűrő tavaszi virág. Pázsit közé vetve üde színfolttal gazdagítja kertünk, udvarunk. A népiesen libavirágként ismert százszorszép vagy – ahogyan még nevezik – nép kedvese már márciustól virágzik a réteken és az út mentén. Az erkélyeket díszítő példányok már nemesített fajták. Vetés júniusban félárnyékos fekvésbe, a magot a talaj felszínére szórjuk és sekélyen (0,5 cm) takarjuk.

Hogyan néz ki a százszorszép?

A százszorszép igen alacsony növény. Levelei szorosan a föld közelében rozettát képeznek, ebből nőnek ki a virágszálak.A százszorszép a szabadban áprilistól júniusig virágzik. A házban, tálban vagy cserépben azonban már márciusban virágot bont. Kosárvirágzatú. A vadon növő fajták közepe sárga, a szirmok széle fehér vagy rózsaszín. A nemesítés során teltebb virágzatú növényeket alakítottak ki, melyeknek árnyalatai a fehértől a rózsaszínen át a sötétvörösig terjednek. A százszorszép virág  – bellis virág – buján virágzik fényben és napsütésben. Éjszakánként és esős időben virágai becsukódnak. Fagyban a növényt le kell takarni.

Százszorszép szaporítása magról vagy tőosztással

A legtöbb nagyvirágú faj magról szaporítható, a vetésre június/júliusban kerül sor. Tavaszig a növények szépen kifejlődnek.

Csírázási idő:

6-8 nap. A magokat vessük ládába, takarjuk be vékony homokréteggel, és tegyük világos helyre. 18-20 °C-os hőmérsékleten a magok 6-8 nap alatt kicsíráznak. 3-4 hét múlva a növények már akkorák, hogy egyenként is szétültethetők.

Védjük a hidegtől

A nagy virágú fajták nem egészen télállók. A fiatal növényeket ezért fagyban be kell takarni, vagy a ládát a ház hűvös, világos helyére állítani.

Átültetés:

A százszorszépet bármikor át lehet ültetni anélkül, hogy a virág ettől szenvedne. Tápanyagban gazdag, nedves földet igényel. Visszavágni nem kell. 

A virág igen alkalmas növényedények, így tálak, erkélyládák, cserepek díszítésére. Különösen szépen mutat más tavaszi virágokkal közös kerti virágágyásban.

Korai virágpompa

Ha azt szeretnénk, hogy növényeink korán virágozzanak, teljesen fagymentes áttelelésről kell gondoskodnunk. Ha februárban a hőmérséklet magasabb 6-8 °C-nál, az április-májusban nyíló virágok nem lesznek szépek.

A kisvirágúakat tőosztással szaporíthatjuk

A kisvirágú fajták jobban bírják a téli hideget, és úgy kezelhetjük őket, mint az évelőket. A tőosztást augusztusban végezzük. Az így szaporított növényeket tálakba vagy cserepekbe is ültethetjük.

Problémák, betegségek

A levélfoltosság gombás megbetegedés, mely kerek vagy szabálytalan formájú foltokat okoz a leveleken. Ezek barna vagy fehér színűek, szélük gyakran vörös.

Súly: 0.002 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.