Sóvirág színkeverék 0,5g

T08650
A sóvirág bemutatása: A sóvirág (Limonium sinuatum) sokoldalú nyári virág. Bojtos levélrózsákat hoz 60-90 cm magas, villásan szétágazó virágszárakkal. Apró, igazi virágai fehérek vagy sárgá... Részletes leírás
304 Ft (nettó: 239 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A sóvirág bemutatása:

A sóvirág (Limonium sinuatum) sokoldalú nyári virág. Bojtos levélrózsákat hoz 60-90 cm magas, villásan szétágazó virágszárakkal. Apró, igazi virágai fehérek vagy sárgák, és nagyon hamar lehullanak. Tartósak azonban élénk szí-nű, papírszerű csészéi. Sok színárnyalatban fordulnak elő a fehértől a sárgán át a rózsa-színűig, a levendulaszínűig, a kékig és a bíborszínűig.

Sóvirág gondozása

A sóvirág egynyári növény. Júliustól októberig virágzik. Virágai vágott virágnak is alkalmasak, és jól szárítható. A kerti sóvirág sok napfényt igényel. Néhány órás árnyék is jelentősen csökkentheti a virágképződést. Homokos, jó vízáteresztő talajt kíván. A jó vízelvezetés nagyon fontos, különben könnyen elrohad a növény.

Tél vége –  magok megrendelése

Időben rendeljük vagy vegyük meg a magokat, hogy a sóvirág teljes színskálájából válogathassunk.

Kora tavasz – vetés

Márciustól vessük el a lakásban. Melegebb területeken és napos helyen vethetjük áprilisban közvetlenül a kertbe is. A növény ilyenkor egy kicsit később virágzik.

Nyár  – vágás

A vázába bármikor levághatunk néhány ágat. Szárításhoz az épphogy kinyílt bimbók a legmeg-felelőbbek. Az első fagy előtt vágjuk le a maradékot és szárítsuk meg.

Sóvirág ültetése

A kerti sóvirág a meleg, napos helyet kedveli. Sajátos külalakjával nem illik minden nyári virággal beültetett ágyásba, de színes csoportokban jól érvényesül fal vagy kerítés elé ültetve. Alacsonyabb fajtái, például a mintegy 30 cm magas `Petit Bouquet’ keverék vagy a ‘Biedermeier’ keverék kiválóan alkalmasak ágyások szegélyezésére vagy edények beültetésére. Ha szárítani akarjuk a sóvirágot, szalmarózsával (Helichrysum bracteatum), rózsagyopárral (Helipterum roseum) és vasvirággal (Xeranthemurn annuum) ültessük egy ágyásba, ahol rendszeresen vághatunk

Ültetés lépései

Kellékek: sóvirágmag, tőzegmentes talajkeverék, szaporítótálca, üveglap

Március közepétől kb. 18 °C-os hőmérsékletnél elvethetjük a lakásban. Ehhez töltsünk meg szaporítótálcákat tőzegmentes talajkeverékkel.

A tálca minden rekeszébe tegyünk két-három magot, fedjük be vékonyan földdel, és szórófejes üveggel óvatosan nedvesítsük meg.

A tálcát állítsuk napos ablakba, ahol a hőmérséklet legfeljebb 23 °C, és takarjuk le őket üveglappal vagy műanyag fedővel.

Amikor a magoncok 2-3 cm magasra nőttek, ritkítsuk őket. Mindig a legerősebb növényt hagyjuk a cserépben.

Kiültetés előtt, május közepén néhány napig naponta néhány órán át eddzük a szabadban a palántákat, majd ültessük ki őket az ágyásba.

Súly: 0.002 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.